Premierul Orban nu-l schimbă pe ministrul Bode după accidentul în care mașina sa a fost implicată

0

Ludovic Orban îi ia apărarea ministrului Transporturilor, după accidentul în care a fost implicat. Premierul precizează că Lucian Bode nu are niciun fel de răspundere, deoarece nu se afla la volan. Mai mult, Orban nu ia în calcul schimbarea din funcţie a ministrului. 

„Trebuie să cunoașteți legislația în domeniu, trebuie să cunoașteți activitatea dlui Bode, care rareori a apelat la transportul cu mașina SPP. El a utilizat mașina de la Ministerul Transporturilor. Atunci când ești într-o mașină SPP comunici doar destinația și ora la care trebuie să ajungi. Demnitarul nu are nicio putere de a dicta echipei SPP viteza și conduita în trafic.

Din punctul meu de vedere nu cred că… eu cred că activitatea unui ministru trebuie evaluată după rezultate, iar rezultatele se văd, sunt vizibile. (…) Am avut o discuție cu dl. Bode. Nu am discutat despre schimbare. Nu are niciun fel de răspundere: nu a fost la volan, nu a impus ritmul de deplasare, nu a avut practic niciun fel de răspundere directă în acest eveniment. Nu cred că pe un accident se poate lua o decizie pe mandatul de ministru”, a spus Ludovic Orban.

Ministrul Transportului, Lucian Bode, spune că a comunicat SPP că nu se grăbește, iar în momentul accidentului se afla pe bancheta din spate, unde se odihnea.

Reamintim că Lucian Bode a fost implicat într-un accident pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş. Maşina ministrului a circulat pe contrasens pentru a depăşi o porţiune aglomerată, deşi depăşirea nu este permisă în zona respectivă. Ulterior a lovit frontal un autoturism care a venit din sens opus.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.