„Război” total între sindicaliștii din Poliție și ministrul Afacerilor Interne. Marcel Vela, criticat dur!

Share:

Reprezentanții Sindicatului Polițiștilor Europeni (EUROPOL) sunt în conflict cu ministrul de Interne, Marcel Vela. Sindicaliștii se declară revoltați de intenția ministrului de a desființa mii de posturi din Poliția Română. Este vorba de posturile vacante din toate structurile centrale și locale.

Conform sindicatului, printr-o adresă a Direcției Generale Management Resurse Umane din MAI se solicită Poliției Române și Poliției de Frontieră Române, dar și celorlalte structuri operative să comunice numărul de posturi vacante în vederea radierii, relatează Mediafax.

Documentul a fost redactat miercuri, iar termenul de raportare expiră vineri la ora 11.00.

Reacția sindicaliștilor Europol a venit la puțin timp după apariția documentul MAI. Ei susțin că demersul este inacceptabil și constituie un veritabil atac la adresa ordinii și siguranței publice deoarece deficitul de personal din Poliție se apropie de 20.000 de polițiști. Problemele cele mai mari sunt în structuri deosebit de importante, precum ordinea publică, rutiera, investigațiile criminale, poliția de frontieră, imigrările și crima organizată, unde este nevoie de 2.000 de ofițeri.

„Aceste reprezintă o bătaie de joc la adresa cetățenilor cărora li se induce ideea creșterii siguranței prin înființarea acestor structuri, când în realitate vor lua oameni din stradă pentru a-i muta la noile ‘poliții’. Cine crede că obții un alt rezultat cu aceleași resurse umane este naiv. Nu se schimbă nimic dacă vor fi luați oameni de la proximitate, ordine publică și îi vor muta la ‘poliția școlilor’ , în loc să degreveze de sarcini polițiștii de proximitate pentru ca aceștia să poată fi mai mult timp în teren, în mijlocul comunității, în școli și în alte asemenea locuri și medii de interes”, scrie Europol.

Sindicatul Europol mai trage un semnal de alarmă cu privire la „politizarea excesivă” a Poliției Române și la transformarea acestei instituții în instrument electoral.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.