Orban îl pune la punct pe Ciolacu: Școala începe pe 14 septembrie, alegerile locale nu vor fi amânate!

0

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, la Bistriţa, că alegerile vor avea loc la 27 septembrie, calificând drept ridicolă ideea de amânare a alegerilor, avansată de PSD. Afirmaţia şefului Executivului vine după ce preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, în cazul care Guvernul va decide ca şcolile să nu se deschidă pe 14 septembrie, va iniţia discuţii în Parlament privind amânarea localelor.

„Nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea şcolii. Şcoala va începe la 14 septembrie iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie”, a precizat duminică premierul Ludovic Orban.

Orban a amintit că decizia privind data alegerilor a aparţinut Parlamentului, nu Guvernului.

„E ridicol. Cum să amâni alegerile? Alegerile au fost deja amânate. Este fundamental pentru comunităţile locale să aibă reprezentanţi legitimi. (…) Sigur că le e frică la pesedişti de alegeri şi e normal să le fie frică de alegeri pentru că lumea s-a cam lămurit cum stă treaba cu PSD-ul”, a susţinut premierul.
În altă ordine de idei, șeful Executivului a mai spus că autorităţile nu au de gând să amâne începerea şcolii şi că noul an şcolar va începe la 14 septembrie.
„Nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea şcolii. Şcoala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie. (…) Toți părinții, elevii, părinții trebuie să știe că școala va începe, pentru că educația este un drept fundamental”, a declarat premierul Ludovic Orban.
Declaraţia premierului vine în contextul în care şeful Executivului spusese vineri că există posibilitatea ca elevii să meargă la fizic la şcoală abia începând cu 1 octombrie, iar în perioada 14-30 septembrie să urmeze cursuri online.

„Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online – n.r.). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu”, spune Ludovic Orban.

El precizează că nu a fost luată o astfel de decizie, dar dacă se va lua, atunci va fi anunțată în timp util. „Deocamdată lucrurile sunt așa cum le-am anunțat. Decizia de deschidere a școlii va fi luat în plan local. (…) „, a mai spus premierul.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat că, dacă Guvernul va decide amânarea deschiderii anului şcolar, este decis ca, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să „provoace o discuţie serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”.
„Dacă vor lua o asemenea decizie să amâne şcolile eu nu mai accept de la domnul Orban, aşa, în opoziţie, mic cum sunt eu, dubla măsură”, a afirmat Ciolacu, în condiţiile în care premierul a evocat vineri posibilitatea ca elevii să meargă la şcoală din 1 octombrie, iar din 14 septembrie cursurile să se desfăşoare online.
Ulterior, Ciolacu a vorbit chiar şi despre posibilitatea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.