Raed Arafat nu crede într-un vaccin anti-COVID până la finele anului

Share:

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a vorbit la un post de televiziune despre situația epidemiei și când să ne așteptăm la un vaccin pentru COVID-19. Din păcate, Raed Arafat consideră că este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple până la sfârșitul anului.

Raed Arafat consideră că pandemia va mai dura până în primăvara sau chiar vara anului viitor dacă nu apare însă un vaccin între timp în cantitate semnificativă.

„Cred că iarna asta trăim cu el şi poate prima parte a primăverii trăim cu el. Dacă se întâmplă ceva mai rapid ca şi parte de cercetare pe terapie sau vaccin într-o cantitate importantă care să ne permită să vaccinăm majoritatea celor vulnerabili. Cred că dacă va apare ne va permite să salvăm vieţi, să evităm răspândirea şi să evităm efectul lui, să ne întoarcem la o viaţă cât mai normală”, a declarat Raed Arafat.

Arafat a spus că va trebui să mai stăm cu virusul până în prima parte a primăverii anului viitor, iar un vaccin împotriva COVID-19 este puțin probabil să apară pe piață până la sfârșitul anului acesta. Medicul a precizat că un vaccin netestat ar putea fi administrat dar acest lucru nu și-l dorește nimeni.

„De vaccin se vorbeşte deja pentru sfârşitul anului, începutul anului viitor. Se pare că încet – încet e clar că vom avea un vaccin. Nu vorbim de un vaccin netestat pentru că altfel poate că unele vaccinuri netestate suficient ar putea fi administrate, dar nimeni nu ar vrea sa facă acest lucru. Un vaccin pe la sfârşitul anului e probabil deja. Eu vă spun, la modul acesta de joc, poate că până în primăvara – vara anului viitor. Trebuie să ne aşteptăm ca acest lucru să continue până atunci. Dacă apare un vaccin în cantităţi suficiente, să fie vaccinată o parte importantă din populaţie, mai ales partea vulnerabilă, va scădea impactul lui şi după asta o să fie totul ok, încet – încet ne întoarcem la realitate. Acum avem Remdesivirul care este folosit şi în România, dar sunt cercetări multe”, a declarat Arafat vineri seară la Antena 3.

Citește și
1 Comentariu
  1. grig spune

    sa ne spuna, oare a visat sau a fost la vrajitoare/brutarie !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.