Zece motive pentru care tânărul liberal Andrei Carabelea trebuie votat la Primăria Piatra Neamț

0

Alegerile din 27 septembre sunt cruciale pentru soarta multor comunități, fie ele mari, medii sau mici. Situația nu poate fi diferită nici în municipiul Piatra Neamț, acolo unde unde influența politico-financiară a controversatului baron pesedist de Neamț, Ionel Arsene, trebuie curmată de urgență. Prea multe interese, prea multă politizare, prea multe tunuri financiare, prea multă aroganță, incompetență și dispreț la adresa nemțenilor.

La Piatra Neamț se duce, practic, o luptă în trei: pesedistul Răzvan Cuc (omul lui Arsene) pemepistul Dragoș Chitic, actualul edil, și tânărul liberal Andrei Carabelea.

Vă voi prezenta zece motive pentru care Andrei Carabelea trebuie ales la Primăria municipiului Piatra Neamț.

1.Pentru că mandatul actualului primar Dragoș Chitic a reprezentat o dezamăgire uriașă pentru locuitorii din Piatra Neamț. Pentru că promisiunile edilului au rămas uitate în pliantele electorale de acum patru ani și pentru că locuitorii din Piatra Neamț merită mult mai mult. Merită o administrație profesionistă, transparentă, care să se afle, cu adevărat, în slujba cetățenilor.

2.Pentru că pericolul reprezentat de candidatura pesedistului Răzvan Cuc, susținut de controversatul „baron județean” de Neamț, Ionel Arsene, este uriaș, iar acest tandem toxic pentru nemțeni trebuie împiedicat, pe 27 septembrie, să conducă, după bunul plac, un județ cu sute de mii de locuitori sfidați și umiliți. Pentru că, până la urmă, alegerile locale trebuie să fie despre administrație locală, nu despre politică și combinații electoralo-financiare marca Arsene. Și, totuși, ce proiecte poate avea candidatul Răzvan Cuc, un om politic care a rămas în partea neagră a istoriei după ce a încercat să țină avioane la sol, pe vremea când era ministru al Transporturilor, doar ca să își salveze guvernul de la demitere prin moțiune de cenzură?

3.Pentru că tânărul Andrei Carabelea are atuul tinereții și a unei pregătiri profesionale de invidiat. Pentru că nu a intrat în politică pentru propria căptuială, ci pentru a oferi soluții și a pune umărul. Pentru că a fondat unul dintre cele mai cunoscute și mai active ONG-uri din Piatra Neamț, Asociația Sens Civic. Pentru că a făcut sute de proiecte posibile și a adus mii de oameni împreună pentru cauze ale comunității. Pentru că într-o țară, în care atitudinea „dar mie ce-mi iese” reprezintă o normalitate nocivă, a adunat în proiectele pe care le-a coordonat peste 100.000 de ore de voluntariat. Adică o viață de vreo 280 de ani adunată picătură cu picătură, secundă cu secundă de peste 20.000 de voluntari care au adunat peste 150 de tone de deșeuri, au plantat peste 15.000 de pomi, au făcut sute de lecții și tabere cu copii instituționalizați și multe altele.

4.Pentru că în ultimii ani a devenit o voce activă a comunității. Pentru că a aflat direct de la oameni ce își doresc de la comunitatea lor, cum trebuie să arate orașul și, mai ales, ce este de făcut. Pentru că are toată susținerea colegilor din Partidul Național Liberal. Pentru că crede, cu încăpățânare, în potențialul României și al capitalului acesteia și este convins că acesta poate și trebuie dezvoltat la nivelul fiecărei comunități locale.

5.Pentru că Andrei Carabelea a înțeles rapid că rețeta unei administrații de succes este, până la urmă, o conducere politico-administrativă onestă și competentă, ceea ce prin definiție înseamnă a servi interesele oamenilor și a le satisface nevoile. Pentru că formarea, viziunea și dedicarea sa ca membru activ al comunității sunt argumente pentru a fi un primar mai bun și un lider politic orientat pe rezolvarea problemelor reale și nu pe risipirea banului public.

6.Pentru că reprezintă un contracandidat de coșmar pentru „combinagii” (de profesie) din politica nemțeană care continuă să creadă că o campanie opulentă, în disprețul realității, va reuși să-i păcălească, din nou, pe pietreni. Pentru că știe să asculte, să ofere soluții și este decis să transforme Primăria din Piatra Neamț într-o instituție care va lucra, exclusiv, pentru locuitori.

7.Pentru că va elimina, rapid, toate găștile politico-financiare care s-au ancorat puternic la zecile de milioane de euro din bugetul Primăriei. Pentru că va veni ziua scadenței pentru toți cei care au uitat, ca angajați ai Primăriei, că interesele cetățenilor primează, nu mofturile unui salariat sau al altuia. Pentru că vor fi scoși în stradă mai mulți polițiști locali pentru a crește semnificativ gradul de siguranță al pietrenilor.

8.Pentru că Andrei Carabelea va fi primarul tânăr și dedicat care luptă pentru o comunitate și un oraș sănătos și puternic. Pentru că programul său înseamnă un oraș dezvoltat pe trei piloni de bază: oameni sănătoși, mediu sănătos și economie sănătoasă. Pentru că pietrenii au înțeles că fiecare proiect propus este aliniat la nevoile comunității, are impact economic și social și, nu în ultimul rând, are sursă de finanțare.

9.Pentru că va pune un accent deosebit pe atragerea fondurilor europene, lucru uitat cu desăvârșire în ultimii ani și pentru că oameni performanți din administrația locală și centrală, precum Ilie Bolojan de la Oradea și Nicușor Moldovan de la Alba Iulia îi sunt deja mentori și îl vor ghida în primii ani de mandat.

10.Pentru că tandemul cu Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Neamț, reprezintă soluția câștigătoare pentru nemțeni. Pentru că viitorul primar al municipiului Piatra Neamț are nevoie de o colaborare loială, corectă și în interesul comunității, cu viitorul președinte al CJ Neamț. Și nu în ultimul rând pentru că, pe 27 septembrie, vor fi cele mai grele alegeri din ultimele decenii, din cauza pandemiei. Dar și cele mai importante. Și pentru că pietrenii vor trebui să aleagă între stagnare și dezvoltare, între mediocritate și performanță.

Pe 27 septembrie la Piatra Neamț votul este mai ușor decât oricând, iar soluția una singură…

I.Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.