Europarlamentarul Maria Grapini aduce românilor informații utile despre platforma de consiliere InvestEU

0

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, rămâne fidelă celor care au trimis-o în Parlamentul European, românilor, și nu ratează nicio ocazie în a-i informa pe aceștia despre cele mai importante decizii adoptate în comisiile și plenul Parlamentului European.

Concret, Maria Grapini, a vorbit, la Radio Timișoara, despre programul InvestEU. În cadrul acestui program pentru care a fost alocată suma de 33 miliarde 524 milioane de euro, a fost repartizat și un buget de 724.733.000 de euro pentru o platformă de consiliere InvestEU. Comisia Europeană a instituit această platformă, a adăugat europarlamentarul umanist, cu scopul de a ajunge informația la cât mai multe persoane și de a consilia, cât mai mult, în toate statele membre și în toate regiunile, pentru a încerca să mărească capacitatea promotorilor de proiecte și a intermediarilor financiari, adică a celor care scriu proiecte.

“În săptămâna care a trecut, am avut, printre altele, de făcut propuneri și de adoptat, în comisiile de specialitate – pentru că, reamintesc, o propunere venită de la Comisia Europeană trece printr-o comisie sau mai multe comisii ale PE pentru a se aduce îmbunătățiri, amendamente și, ulterior, se supune votului în plenară. Printre altele, săptămâna trecută, am avut propunerea Comisiei Europene privind InvestEu. Este un program al Comisiei Europene, propus din 2018 însă, din cauza crizei economice și sociale generate de pandemia de COVID-19, Comisia a venit cu o modificare pentru acest proiect, pe acest program Invest EU, modificarea fiind adaptată la circumstanțele actuale. Această modificare a adus acordul parțial la care au ajuns colegiutorii iar noi am venit acum, în cadrul comisiilor de specialitate, să adăugăm la acest program Invest EU. Despre acesta, se poate vorbi mult, inclusiv de suma alocată, de 33 miliarde 524 milioane de euro…Însă, eu vreau, spre informarea celor interesați, să spun că, în cadrul acestui program, s-a alocat un buget de 724.733.000 de euro pentru o platformă de consiliere InvestEU. Și mi-aș dori foarte mult ca și oficialii să informeze în acest sens”, a precizat europarlamentarul umanist.

„ Această platformă ajută foarte mult, de aceea se și numește platformă de consiliere. Comisia Europeană a instituit această platformă cu scopul de a ajunge informația la cât mai multe persoane și de a consilia, cât mai mult, în toate statele membre și în toate regiunile, pentru a încerca să mărească capacitatea promotorilor de proiecte și a intermediarilor financiari, adică a celor care scriu proiecte. Menționez că acest proiect de InvestEU înseamnă un buget de împrumut pe proiecte de infrastructură mare, pentru statele membre dar și pentru mediul privat. Sprijinul acordat de această platformă are ca obiect și interes să crească numărul celor care pot să scrie proiecte și să fie un procent mai mare de reușită în promovarea unor proiecte de finanțare și să sprijine acele entități”, a completat Maria Grapini.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.