Mesaj disperat al fermierilor: „Vrem apă!”

0

“VREM APĂ” este mesajul pe care Grupul de Inițiativă Civică al Producătorilor Agricoli din Dobrogea l-a lansat public odată cu întâlnirea de joi, de la Ministerul Agriculturii, între fermieri și oficiali ai instituției de resort. Fermierii dobrogeni au arat pe un câmp sterp un mesaj adresat autoritatilor: „Vrem apă!”, prin care vor să atragă atenția autorităților că Dobrogea suferă din cauza secetei.

Fermierii speră ca Ministerul Agriculturii să reabiliteze sistemul de irigații din Dobrogea și să declare județul Constanța zonă calamitată, astfel încât agricultorii să își poată amâna plata ratelor către bănci.

„Timp de 3 ore, pe terenul dintre localitățile Comana și Negru Vodă, din utilajele fermierilor noștri vom scrie mesajul VREM APĂ! Tragem un semnal de alarma disperat către autorități de a găsi soluții, împreună cu fermierii, la seceta care afectează în mod special zona Dobrogei.

Invităm presa să ia parte atât la momentul aranjării utilajelor în teren pentru a obține scris acest mesaj, cât și la Ministerul Agriculturii unde, după întâlnirea cu oficialii de la București, la ora 13:00, vom comunica rezultatele discuțiilor. Punem la dispoziția presei imagini filmate din dronă de pe tot parcursul acțiunii desfășurate pe teren”, arată fermierii.

Conform sursei citate, la întâlnire vor participa, din partea Ministerului Agriculturii, secretarul de stat George Scarlat și reprezentanți ai Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare. Grupul de Inițiativă Civică al Producătorilor Agricoli din Dobrogea va fi reprezentat prin: Răzvan Filipescu, Theodor Ichim, Mihaela Lainer, Cornel Zamfir, Mircea Chipăilă, Mihai Ciobanu, Jean Marc Lacrouts, Sezai Curtali și Dragoș Zainea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.