Raed Arafat, anunț șoc despre începerea școlilor: „Nu mă aştept la o catastrofă!”

Secretarul de stat în Ministerului Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, la Digi 24, referitor la începerea şcolilor, că nu este nici optimist, nici pesimist, dar că nu se aşteaptă nici la o catastrofă. Medicul Raed Arafat a declarat că se aşteaptă să fie creşteri ale numărului de cazuri odată cu începerea şcolii, dar că totul poate fi controlabil.

Nu sunt nici optimist, nici pesimist, dar hai să zicem că nu mă aştept nici la o catastrofă. E posibil sa avem anumite creşteri, dar totul poate rămâne controlabil dacă se respectă regulile„, a spus Raed Arafat în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu.

Potrivit şefului DSU, nimeni nu poate garanta că cei mici nu se vor îmbolnăvi, însă dacă li se va explica ce trebuie să facă și de ce este atât de important, aceștia vor înțelege, iar riscul va scădea semnificativ.

„Nu poți să elimini riscul 100%, nu există așa ceva, dar poți diminua dacă se respectă regulile. Regulile se respectă prin educație, prin recunoașterea riscului. Faptul ca recunoștem că exista un risc și știm care sunt regulile și sunt simple, nu sunt atât de complexe, ne ajuta să-l reducem la minimum. Asta înseamnă începerea școlii acum”, dă asigurări Arafat.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a abordat şi problema şcolilor cu toaleta în curte, unde nu există posibilitatea de respectare a unei igiene riguroase.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.