Orban respinge varianta revenirii la starea de urgență

Share:

Ludovic Orban a fost întrebat dacă există vreun scenariu care prevede revenirea la starea de urgenţă. Premierul a afirmat că situaţia este sub control şi nu există un astfel de scenariu.

„Nu există un astfel de scenariu. De cinci săptămâni am oprit creşterea numărului de infectări, ba chiar avem două săptămâni o tendinţă de uşoară descreştere a numărului de cazuri. Sigur, descreşterea nu este aşa cum ne-am dori-o, dar situaţia este sub control” , a declarat Orban.

Premierul Orban a afirmat că a fost limitată răspândirea virusului şi de două săptămâni există o tendinţă de uşoară descreştere a numărului de cazuri.

„Am limitat răspândira virusului, capacitatea de tratament nu este depăşită, toate structurile sistemului de sănătate au posibilitatea şi fac faţă la situaţia în care ne găsim. Deci, nu există aceste ipoteze”, a mai afirmat premierul.

Ludovic Orban a refuzat ca guvernul să adopte joi prelungirea stării de alertă, după ce a constatat că subalternii săi nu au obţinut în timp util avizul necesar de la Consiliul Legislativ, astfel că s-a convocat o nouă şedinţă de guvern pentru luni, cu doar doua zile înainte de expirarea actualei stări de alertă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.