Vești bune de la Alexandru Rafila: Mortalitatea la infectarea cu COVID-19, mai mică decât în primăvară!

Share:

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a vorbit, la un post de televiziune, despre posibile scenarii cu virusul corona în lunile noiembrie și decembrie, informează Romaniatv.net.

„Îngrijorarea mare este pentru lunile noiembrie – decembrie în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri. Eu am o speranță care nu îmi dau seama dacă este fundamentată de evoluția bolii sau adaptabilitatea sistemului de sănătate. Vă dau un exemplu: Franța are 7.000 de cazuri noi pe zi, proporțional are mai multe decât România. Noi suntem la o incidență cumulată de 85 de cazuri la suta de mii de locuitori, Franța are 130 de cazuri, Spania are 240. Nu mai observăm aceleași probleme care erau în primăvară. Mortalitatea e mult mai mică, din nefericire noi suntem pe primul loc la mortalitate”, a precizat alexandru Rafila.

Profesorul Rafila a mai vorbit și despre creșterea cazurilor.

„Va crește numărul de cazuri. Pentru copii nu este dramatic, dar numărul de cazuri la nivel național va crește”, a precizat acesta.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, speră ca forța SARS-CoV-2 să scadă în timp.

„Eu am o singură speranță: ca virulența acestui microorganism să scadă în timp și, chiar dacă va produce infecții, să producă infecții în general ușoare”, a mai spus Alexandru Rafila.

Medicul consideră necesară existența unui stoc de măști în fiecare unitate școlară, pentru a compensa accidentele când masca unui copil se rupe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.