Bill Gates: Pandemia de COVID-19 a accentuat inegalitățile și a facilitat regresul!

0

Pandemia nu doar că a încetinit progresul ţărilor, dar a şi facilitat regresul, este concluzia la care a ajuns magnatul Bill Gates, potrivit Mediafax. Fondatorul Microsoft este de părere că aceste probleme se vor agrava pe măsură ce criza economică indusă de pandemie se va accentua.

Fundaţia Bill & Melinda Gates a emis un raport care analizează evoluţia problemelor pe care fundaţia le-a sprijinit încă de la înfiinţare. Printre cauzele susţinute se numără inegalitatea economică, inegalitatea de gen, foametea şi accesul la educaţie.

Pandemia de COVID-19 nu doar că ne-a încetinit progresul, dar am şi regresat. Din păcate, toate inegalităţile induse de sărăcie şi accesul la sistemul medical s-au accentuat”, a afirmat Bill Gates.

Aproximativ 90% din economia lumii a fost puternic afectată de pandemie. Conform cifrelor raportului sus-menţionat, aproximativ 37 de milioane de oameni au ajuns în pragul sărăciei extreme din cauza crizei economice generate de pandemie.

În luna mai, reprezentanţii ONU preconizau acest declin al economiei mondiale şi atrăgeau atenţia asupra scenariilor de criză socială şi economică, cauzate de pandemie. Potrivit raportului ONU, pandemia va reduce producţia economică globală cu 8.5 trilioane de dolari în următorii doi ani. De asemenea, contracţia economică globală va fi cea mai puternică din 1930 încoace, de 3.2%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.