Alarmant: Șomajul ar putea atinge valori record, în UE, în 2020 din cauza COVID-19!

Şomajul din UE ar putea ajunge până la 9 % în 2020, acesta afectând în mod disproporţionat femeile, tinerii, lucrătorii slab calificaţi şi pe cei cu contracte temporare, relevă Raportul Comisiei Europene privind starea Uniunii în 2020, care menţionează că sărăcia, excluziunea socială şi inegalităţile sunt susceptibile să crească, ceea ce scoate în evidenţă importanţa unei redresări incluzive şi echitabile pentru toţi.

Se preconizează că economia UE va reveni la o creştere pozitivă în 2021, însă perspectivele sunt incerte, iar modul în care va evolua situaţia în materie de sănătate publică se va dovedi crucial. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, susţine miercuri primul său discurs privind starea Uniunii, în Parlamentul European.

„Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va susţine primul său discurs privind starea Uniunii mâine, 16 septembrie 2020, la ora 10:00 a.m. (ora României)”, anunţă CE, citată de News.ro.

În Raportul privind starea Uniunii 2020, preşedintele CE consemnează:

– Ne-am adaptat la împrejurări neprevăzute şi dramatice, respectând în acelaşi timp principiile şi aspiraţiile definite în orientările noastre politice de acum un an

– Putem reuşi numai dacă cetăţenii şi comunităţile sunt abilitaţi să devină agenţi ai tranziţiei

– Industria europeană poate fi deschizătoare de drumuri în ceea ce priveşte tranziţia către neutralitatea climatică şi adoptarea unei poziţii de lider în domeniul digital. În a 101-a zi de mandat, Comisia von der Leyen a prezentat o nouă Strategie industrială, destinată să le permită întreprinderilor europene să îşi îndeplinească obiectivele ambiţioase, consolidând în acelaşi timp competitivitatea globală a acestora.

– Nimeni nu va fi lăsat în urmă, fie că este femeie sau bărbat, fie că provine din est, din vest, din sud sau din nord şi fie că este tânăr sau bătrân.

– O piaţă unică mai bine integrată şi pe deplin funcţională ar oferi întreprinderilor europene oportunităţi şi ar genera o creştere suplimentară anuală de 183 până la 269 de miliarde EUR în sectorul producţiei şi 338 de miliarde EUR în sectorul serviciilor. Aceasta reprezintă o creştere de aproximativ 12 % a produsului intern brut al UE. Piaţa unică este o poveste de succes care continuă să creeze prosperitate şi oportunităţi pentru cetăţenii şi, în egală măsură, pentru întreprinderile din UE.

– Odată cu începutul pandemiei, nevoia unui răspuns coordonat global a devenit evidentă – iar Comisia von der Leyen a explorat noi modalităţi de a valorifica capacitatea de mobilizare a UE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.