FACIAS acuză: Criză cronică de Euthyrox în 16 județe!

0

Este criză de Euthyrox în farmaciile din România.  FACIAS atrage atenţia că în prezent există 16 judeţe în România în care se găsesc mai puţin de 500 de comprimate de Euthyrox. 

Potrivit datelor furnizate de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), în prezent stocurile de Euthyrox cele mai mici sunt în Mehedinţi şi Vaslui, acolo unde există mai puţin de o cutie.

În condiţiile în care necesarul unui pacient este de aproximativ 30 de comprimate lunar, stocurile în aceste judeţe abia ar ajunge pentru un singur pacient cu afecţiuni ale tiroidei.

„Situaţia actuală demonstrează că măsurile luate de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România nu au avut niciun efect, chiar dacă au fost emise două autorizaţii de import paralel, în lunile mai şi iulie. Această criză provocată de absenţa medicamentului din farmacii durează deja de câteva luni, iar autorităţile, deşi au promis o rezolvare, deocamdată nu au găsit-o”, au anunţat reprezentanţii FACIAS.

FACIAS va monitoriza în continuare evoluţia acestei situaţii, în acord cu scopul şi misiunea sa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.