Scandalul dintre PNL și PSD pe tema majorării pensiilor cu 40 la sută ia proporții!

0

Premierul Ludovic Orban a a atacat în termeni duri votul din Comisiile de buget, prin care PSD și aliații politici au abrogat, miercuri, articolul din rectificarea bugetară privind majorarea punctului de pensie cu 14%, astfel că a rămas în vigoare creșterea cu 40%. Un raport „imbecil”, care aruncă bugetul și țara în haos, a afirmat Orban, la un miting electoral. Liberalii au aunțat că vor ataca decizia la Curtea Constituțională.

„PSD a băgat România în faliment, în două ore. În comisiile de buget-finanţe, o majoritate PSD de 20 de oameni care sunt aflaţi în delir, după părerea mea, au generat cheltuieli de 6,3% din PIB prin amendamentele depuse la rectificarea bugetului şi, în acelaşi timp, la propunerea marelui finanţist Orlando, au adoptat un alt amendament prin care România nu se mai poate împrumuta, pentru că au redus de la 47% la 40% din PIB nivelul maxim al datoriei publice”, a declarat Orban miercuri, la Piteşti.

Premierul Orban a afirmat că, dacă amendamentele vor fi adoptate de Parlament, consecințele vor fi dezastruoase.

„Ăştia au băgat România în faliment astăzi. Dacă nu se trezeşte Parlamentul şi nu blochează acest raport de-a dreptul imbecil, care este împotriva României, România riscă să fie retrogradată de toate agenţiile de rating, România riscă să nu mai aibă capacitate să facă faţă plăţilor, România riscă să iasă de pe harta economiilor, societăţilor civilizate. Asta vrea PSD, să nu mai aibă Guvernul bani de salarii, de pensii, de investiţii, de ajutoare sociale (…), asta vrea PSD, să-i lase pe români săraci, fără bani şi România în afara lumii civilizate. Un astfel de partid nu mai merită votat de niciun român”, a mai afirmat Orban.

Deputatul PNL Florin Roman a anunțat că PNL va ataca la CCR toate proiectele cu impact bugetar, fără sursă de finanțare, care pun în pericol stabilitatea economică a României. „PSD, numele tău este iresponsabilitate” a transmis Roman.

”Într-o singură ședința, cea reunită a comisiilor de buget-finanțe, din Camera Deputaților și Senat, un PSD ilegitim, dar încă numeros, a angajat cheltuieli în valoare de circa 65 miliarde de lei, adică aproximativ 6,5% din PIB-ul național.

Adoptarea raportului, precum și a altor proiecte cu impact bugetar uriaș (pensii, salarii profesori, alocatii, ISR, Start Up, catedrala și facilitați învățământ) înseamnă pe o perioadă de 4 luni din anul 2020 și pentru 2021, un total de circa 65 miliarde de lei.

Parlamentarii din Comisiile de buget au abrogat, miercuri, la propunerea PSD, articolul din rectificarea bugetară privind majorarea punctului de pensie cu 14%, astfel că a rămas în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede creșterea cu 40%.

Articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% a fost abrogat, astfel parlamentarii au decis „menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea 1.775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare în integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii”.

În aceeași ședință, comisiile au decis majorarea salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, așa cum este prevăzut în lege, adică din acest an. La dezbaterile din comisii nu au participat parlamentarii PNL.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.