Scandal uriaș: Procesul „Mugur Isărescu-colaborator al Securității”, la debut!

1

Începe procesul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Consiliul Național Pentru Studierea Arhivelor Securității le-a cerut judecătorilor să constate calitatea de colaborator al Securității în cazul lui Mugur Isărescu, informează Realitatea.net.

Procesul in care Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a cerut „constatarea calitatii de colaborator al Securitatii” pentru guvernatorul BNR Mugur Isarescu incepe vineri, la Curtea de Apel Bucuresti, la trei luni de la inregistrarea dosarului.

„Colegiul a aprobat Nota de Constatare si a dispus introducerea la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti a actiunii in constatare pentru stabilirea calitatii de colaborator al Securitatii, pentru urmatoarea categorie de persoane:-art. 3 lit. q (guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, presedinte, vicepresedinte de banca si membrii consiliului de administratie din sectorul bancar)-1 persoana”, se arata in comunicatul dat de institutie dupa o sedinta a Colegiului.

Dosarul a fost inregistrat la 15 iunie la Curtea de Apel Bucuresti.

In urma cu trei ani, Romania Libera a scris ca Mugur Isarescu a fost colaborator al Securitatii sub numele de cod „Manole”.

La acel moment, CNSAS nu avea posibilitatea sa verifice calitatea de colaborator al Securitatii a guvernatorului BNR, insa Parlamentul a modificat legea, adaugand persoana care ocupa aceasta functie intre cele pentru care poate fi solicitata aceasta verificare.

Citește și
1 Comentariu
  1. ?????? spune

    & „Artefactul” BNR-ist, așa ceva , ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.