Cel mai cunoscut microbiolog francez, Didier Raoult: Noile mutații ale COVID-19 produc o boală mai putin severă!

0

Una dintre explicatiile pentru care numarul de cazuri de COVID-19 a crescut in Europa este aceea ca virsul a suferit mutatii care il fac mai contagios. Vestea buna ar fi ca noile mutatii produc o boala mai putin severa, informează Romaniatv.net.

Didier Raoult, cel mai cunoscut microbiolog francez, a spus ca cercetatorii au descoperit sapte mutatii ale coronavirusului in timpul unei analize a testelor COVID-19 din timpul verii. Una dintre aceste tulpini a fost adusa de oameni veniti din nordul Africii in iunie, dupa ce Franta a relaxat masurile anti-pandemie. De atunci, aceasta tulpina a disparut in Franta, insa a fost inlocuita de altele mai contagioase, a explicat Didier Raoult.

„Sunt mai putin severe, asa ca ceva se intampla ceva cu acest virus, ceea ce il face diferit. Mutatiile pe care le avem acum sunt o versiune destul de degradata a formei initiale. Cel putin asta este impresia noastra”, a spus Didier Raoult.

Mai multi oameni de stiinta contesta afirmatia lui Didier Raoult din cauza ca acesta a sustinut utilizarea hidroxiclorochinei ca tratament pentru COVID-19, mai scrie sursa citata. El a fost criticat pentru ca a insistat ca hidroxiclorochina si-a dovedit eficacitatea dupa ce a realizat teste pe un esantion redus de pacienti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.