Traian Băsescu demontează sondajele mincinoase: “Încetați cu zvonurile că voi renunţa în favoarea nefericitului Nicuşor Dan!”

0

Războiul electoral pentru Primăria Capitalei ia proporții. Teama de candidatul PMP, Traian Băsescu, atinge cote alarmante, în staff-ul Gabrielei Firea și în cel al lui Nicușor Dan. Teama de o dezbatere în trei nu mai surprinde pe nimeni cât timp se știe foarte bine că Traian Băsescu ar puncta, decisiv, într-o asemenea confruntare. Așa că rămâne varianta diversiunii și a manipulării bucureștenilor cărora li se aruncă, pe piață, sondaje mincinoase, comandate pe bani grei.

Traian Băsescu continuă să prezinte soluții, argumente, proiecte, în timp ce contracandidații săi se atacă de dimineață până seara. În timp ce candidatul PMP vorbește de creșterea calității vieții în București, de soluții pentru fluidizarea traficului din Capitală, de pasaje și străzi modernizate, Firea și Nicușor Dan continuă să se afunde până la gât în mocirla acuzelor reciproce.

Traian Băsescu a ajuns în situația în care, zilnic, trebuie să dezmintă zvonurile renunțării la candidatură. Traian Băsescu va merge, însă, până la capăt. Iar punctul terminus va fi Primăria Capitalei, acolo de unde, începând cu data de 27 septembrie, se va da startul modernizării Bucureștiului.

Tocmai în aceste condiții, votul, din 27 septembrie, devine mai important decât oricând. Iar bucureștenii au de ales între demagogia Gabrielei Firea, incapacitatea lui Nicușor Dan de a înțelege ceva din situația în care se află Capitala și de a stârpi găștile care s-au abonat la bugetul Primăriei, și uriașa experiență politico-administrativă a lui Traian Băsescu, cel care a demonstrat că știe, poate și vrea să schimbe, în bine, fața Bucureștiului. Din fericire, pentru cetățenii Capitalei, votul din 27 septembrie este, în ciuda pandemiei, mai simplu decât oricând. Iar varianta Traian Băsescu este singura viabilă pentru un București care trebuie, după alarmant de mulți ani, să devină o Capitală europeană.

„Dacă Nicușor Dan ar fi un tânăr, l-aș compătimi pentru naivitate. Dar pentru că la 51 de ani a acceptat compromisul sulfuros al eliminării PMP din alianța care îl susținea la Primăria Capitalei este primul vinovat, în condițiile în care PMP l-a propus și îndrăznesc să spun, l-a impus ca și candidat al dreptei. Oricum PNL nu avea cu cine defila. În cursul zilei de sâmbătă, liderii USR și PNL, Barna și Orban, l-au scos la plimbare prin târg ca pe urs, pe însuși Nicușor Dan. Nenorociții i-au legat de cât un carton mare pe care au desenat niște cifre, au scris sub ele SONDAJ falsificând realitatea momentului”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Candidatul PMP mai spune că „să faci asta în ziua în care casele de sondaje îşi fac calibrarea şi toate partidele importante află intenţia de vot a momentului este o mare prostie” și acuză că i-au fost tăiate 10 procente în sondaj.

„Barna şi Orban l-au vândut pe Nicuşor Dan înainte de începerea campaniei, când, în ultima clipă au scos din alianţă PMP care ar fi garantat victoria dreptei, la fel cum de un an asigură guvernului Orban menţinerea la guvernare blocând moţiunile de cenzură.
Aşa cum arată sondajele azi, Nicuşor Dan, PNL şi USR – PLUS pierd Capitala. Sper să nu am dreptate, dar dacă va fi aşa dragă Orban Ludovic, eu te scot în şuturi de la Palatul Victoria şi te las fără serviciu.

În ce mă priveşte le-aş sugera liberalilor şi unor ziarişti şi analişti, să înceteze cu zvonurile că voi renunţa în ultima clipă în favoarea nefericitului Nicuşor Dan. În cariera mea politică nu am vândut niciodată voturi, din respect pentru cei care mi le-au dat. Nici nu am cumpărat, din respect pentru mine”, a concluzionat Traian Băsescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.