Medicul Mihai Craiu, sfaturi utile. Cum se pot proteja elevii și profesori de COVID-19!

0

Medicul Mihai Craiu a explicat că pentru a-i proteja pe elevi şi profesori de coronavirus trebuie să se ia cinci măsuri. 

Mihai Craiu spune că un copil poate purta o mască de protecţie fără probleme, timp de o oră, iar apoi este recomandă o pauză de câteva minute în aer liber, cu respectarea distanțării. De asemenea, mdicul a explicat că, pentru a-i proteja pe elevi şi profesori de Covid, trebuie luate, concomitent, cinci măsuri.

În primul rând, copiii cu simptome nu trebuie să vină sub nicio formă la școală. Elevii și profesorii trebuie să poarte mască, trebuie să evite să își atingă zona ochilor și să păstreze distanța. La fel de importantă este aerisirea claselor, pentru a împiedica acumularea de aerosoli cu încărcătură virală.

„Dar în România ne trage curentul, mă tem că o să stăm cu geamurile închise”, a spus medicul, care îi asigură pe oameni că nu îi va trage curentul, potrivit digi24.

Ministerul Educaţiei a anunţat, luni, că 12.945 unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 1, 4.406 în Scenariul 2 şi 305 în Scenariul 3. Vineri erau cu şapte şcoli mai mult în scenariul care prevede cursuri exclusiv online.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.