Ministrul Cîțu trage un semnal de alarmă: „Dacă pensiile se majorează cu 40 la sută, ne așteaptă scenariul crizei din Grecia!”

0

Ministrul Finanțelor , Florin Cîțu, a declarat, marți seara, la emisiunea Legile Puterii, la Realitatea PLUS, că ne așteaptă scenariul crizei din Grecia dacă pensiile se vor majora cu procentul de 40 la sută, așa cum a votat PSD în Parlament. 

”Riscul pentru România este foarte mare. Înseamnă o aruncare a României în criză. Mi se pare că cei de la PSD, din disperare, folosesc acest instrument – Parlamentul – și îi amăgesc pe oameni. Orice în plus ne va costa foarte mult.

Este scenariul Greciei spre care ne îndreptăm dacă acceptăm această majorare. În criză economică, Guvernul a reușit să crească pensiile, ceea ce PSD nu a făcut într-o perioadă în care nu era criză. E un populism exacerbat.

În momentul în care trece această lege există riscul să avem o depreciere a monedei naționale. Deprecierea monedei naţionale a început în momentul în care au anunţat moţiunea de cenzură şi au anunţat că vor să revină asupra rectificării bugetare. Există acest risc: în momentul în care această lege ar trece, imediat cursul s-ar deprecia şi ar exista acest risc pentru România să avem o depreciere a cursului, care înseamnă şi inflaţie. Eu atunci i-aş cere lui Ciolacu şi găştii lui să îşi asume deprecierea monedei naţionale. Dacă cursul ar merge mai sus de 5 lei, eu spun că trebuie să vină şi să-şi dea demisia, pentru că sunt direct responsabili pentru ceea ce se întâmplă în perioada următoare. Noi nu vom permite aşa ceva şi vom lua toate măsurile să evităm să ajungem acolo”, a declarat Florin Cîțu la Realitatea PLUS.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.