Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, nu exclude scenariul unui lockdown dupa alegeri

Share:

Ministrul Sanatatii, Nelu Tătaru a fost întrebat de jurnaliști dacă are în vedere și un posibil nou lockdown, după alegeri, dacă numărul de cazuri va crește. Ministrul nu a exclus și această posibilitate.

Nelu Tătaru a fost întrebat de jurnaști dacă autoritățile au în vedere un nou lockdown: „Noi avem în evaluare orice scenariu. Întâi trebuie să respectăm regulile și precauțiile. Haideți să gândim ce putem face că să nu avem o creștere a numărului de cazuri. Haideți să vedem ce putem face pentru a menține un platou după o lună grea și să ajungem pe o pantă descendentă. Cred că ține doar de noi dacă vom avea un lockdown sau nu. Din punctul meu de vedere și al Ministerului Sănătății, atâta timp cât suntem vigilenți, respectăm niște reguli, avem acțiuni concrete în unitățile sanitare – dar repet ce spuneam de multe ori: nu în spitale se tranșează această pandemie, se tranșează în prespital”.

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru,a mai fost întrebat și despre posibilitatea de a intra într-un scenariu cu peste 2.000 de cazuri noi în fiecare zi: „Eu spun să nu ne gândim la previziuni sumbre. Să ne gândim că fiecare dintre noi trebuie să respectăm precauțiile. Evaluarea școlii o putem face la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Evaluăm cele 7 și apoi cele 14 zile de la începutul școlii. Cred că trebuie să ne gândim în primul rând la reguli, să respectăm aceste reguli. Suntem totuși într-un an pandemic pe care trebuie să îl gestionăm, un an diferit față de alți ani. Am avut un început de an diferit, vom avea și scrutin electoral diferit”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.