,,Lettice și Leușteanul”, o comedie savuroasă marca Teatrul Arte dell’Anima, se joacă pe 10 octombrie, la Teatrul Nottara

0

Teatrul Arte dell’Anima îl prezintă pe Silviu Biriș în nu mai puțin de patru roluri, într-o comedie british de Peter Shaffer, sâmbătă, 10 octombrie, la Sala Mică ( Sala ,,George Constantin”) a Teatrului Nottara, la ora 20:00.

Spectatorii sunt invitați să afle taine din istoria și bucătăria Elisabetană. Vă invităm să aflați secretul băuturii ,,quaff”, care alungă spiritele rele și aduce dragostea.

„Lettice și Leușteanul” este o savuroasă comedie satirică, care spune, într-un stil plin de umor fin și nuanțat, British, povestea întâlnirii dintre Lettice Douffet (o femeie pasionată de istorie, teatru și bucătărie elisabetană), ghid turistic la Conacul Fustian, conac bântuit (în opinia ei) și Charlotte (Lotte) Schoen, aparent rigidul reprezentant al Consiliului Conservării și Protejării Obiectivelor Istorice ale Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Ca în fiecare loc de muncă, Lettice decide să urmeze „regula celor trei Δ, regulă moștenită de la mama ei, imaginând fapte grandioase petrecute pe Marea Scară a Conacului. Lotte o concediază, dar are revelația întâlnirii unui om „spectaculos”, pe care, săptămâni mai târziu, simte nevoia sa îl caute. Lotte îi va împărtăși acesteia faptul că a moștenit de la tatăl ei (proprietarul Editurii Perseus), „ochii” pentru frumos, pentru construcțiile cu arhitectură splendidă, care dau identitate.

Cele două petrec tot mai mult timp împreună, reînviind scene din istorie și, inevitabil, se produce un accident, care conduce la un proces public. Cel mai intrigat de toate întâmplările ciudate care declanșează accidentul este avocatul Bardolph, un profesionist prins fără voia sa în mrejele imaginației actriței Lettice Douffet.

Spectacolul ,,Lettice și Leușteanul” de Peter Shaffer

 Distribuția:

Lettice Douffet – Crina Lință

Charlotte/ (Lotte) Schoen – Ioana Pavelescu

Țâfnosul /Framer/Jim Mackintosh/ Mr. Bardolph – Silviu Biriș

Regie: Geanina Hergheligiu

Pictură decor: Alina Mavru

Sound & light: Alex Bibere

Durata: 1h 45’

Biletele sunt disponibile online pe http://new.nottara.ro/ și www.blt.ro .

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.