Luptă strânsă la Primăria Piatra Neamț: Carabelea și Chitic, umăr la umăr în sondaje

0

Votul de duminică este, poate, mai important decât oricând în ultimii 30 de ani pentru municipiul Piatra Neamț. În ciuda unei pandemii necruțătoare și a unei temeri, până la un punct, firești a cetățenilor, în special a celor de vârsta a doua și a treia, prezența la urne este crucială cât timp viitorul pietrenilor, în următorii patru ani, depinde de acest vot.

Ultimele sondaje arată că rezultatul votului la Primăria Piatra Neamț se va tranșa la cateva sute de voturi.  În contextul în care șansele pesedistul Răzvan Cuc sunt infime, find creditat cu un scor electoral mai mic de zece la sută, ca și ceilalți competitori, “bătălia” se dă între primarul în funcție,  candidatul PMP, Dragoș Chitic, (recent demis de prefect) și Andrei Carabelea, tânărul candidat al liberalilor.

Potrivit sondajelor, Andrei Carabelea are, cu patru zile înaintea votului, un ușor avantaj în fața lui Dragoș Chitic (25,3% față de 23,1%). Războiul electoral este, însă, departe de a fi câștigat de unul sau altul dintre cei doi…

În aceste condiții, un rol important îl joacă prezența la vot. Se anunță un weekend ploios, este, repet, pandemie, deci fiecare vot contează. Dacă luăm în calcul o prezență la vot de 30 la sută, diferența dintre cei doi se va traduce  la (doar) câteva sute de voturi. Mai ales că în contextul în care alegerile se vor desfășura într-un singur tur, orice fel de negociere electorală este imposibilă, iar votul va fi, inevitabil, fragmentat.

Tocmai din aceste motive, diferența o va face votul nehotărâților, cei care ies la vot, spre exemplu, în funcție de vreme, dar mai ales cei care sunt, poate, pe bună-dreptate suprasaturați, de promisiuni electorale și care au văzut, de prea mulți ani, diferența dintre fapte și vorbe.

Votul de duminică este, însă, unul care va decide viitorul Primăriei Piatra Neamț în următorii patru ani. Absenteismul nu reprezintă o soluție cât timp pietrenii au de ales, mai simplu decât oricând, între continuitate și implicit un vot pentru Dragoș Chitic și actuala administrație cu ce a implicat aceasta, bun sau rău, în ultimii ani, sau un vot pentru schimbare, pentru un alt tip de administrație, pentru un alt tip de management, acordat tânărului liberal, Andrei Carabelea, programului și echipei sale.

Pe 27 septembrie prezența la vot va face diferența, iar fiecare vot contează, parcă la Piatra Neamț, mai mult decât niciodată!

I.Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.