18 candidați se luptă pentru Primăria Capitalei!

0

Bucureştenii vor avea de ales, la alegerile locale de pe 27 septembrie, între 18 candidaţi pentru Primăria Generală a Capitalei şi 85 de candidaţi pentru primăriile de sector.

Candidaţii la Primăria Generală a Capitalei

Gabriela Firea (PSD)

Nicuşor Dan (independent)

Traian Băsescu (PMP)

Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE)

Ioan Sîrbu (Alianţa Pro Bucureşti 2020)

Ilan Laufer (Partidul Forţa Identităţii Naţionale)

Alexandru Ion Coita (Partidul Republican din România)

Bogdan Stanoevici (Partidul Social Democrat Independent)

Cătălin Ioan Berenghi (independent)

Florin Călinescu (Partidul Verde)

Octavian Bădescu (independent)

Radu Octavian Moraru (independent)

Radu Ghidău (Partidul Alianţa Naţional Ţărănistă)

John-Ion Banu (Partidul Naţiunea Română)

Claudiu Richard Târziu (Alianţa pentru Unirea Românilor)

Ileana Daniela Nănău (PRM)

Valentina Bistriceanu (PER)

Sebastian Popescu (Partidul Noua Românie)

Gabriela Firea

Gabriela Firea, în vârstă de 48 de ani, este actualul primar general al Bucureştiului şi candidează din partea PSD pentru un nou mandat. Înainte de a intra în lumea politică, Firea a fost jurnalistă şi prezentatoare tv. De asemenea, a mai ocupat şi alte funcţii publice: consilieră pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu (ianuarie 1999), purtătoare de cuvânt și secretar de stat, șefă a Departamentului pentru Comunicare din cadrul Guvernului Mugur Isărescu (februarie-decembrie 1999).

A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, specializarea Ştiinţele Comunicării, iar apoi a continuat la Academia de Studii Economice: Mecanisme valutare și fiscale internaționale, Management bancar și bursier, precum și un curs de brokeraj. În anul 2010 s-a apucat de doctorat în economie, tot în cadrul ASE, dar şi-a îngheţat anul pentru a se dedica funcţiei de primar.

Nicuşor Dan

Nicuşor Dan (50 de ani) candidează la Primăria Capitalei ca independent, susţinut de PNL şi USR-PLUS. Este activist civic şi matematician, iniţiator şi fost preşedinte al partidului USR. A candidat pentru funcţia de primar general şi la alegerile din iunie 2012 şi la alaegerile din 2016.

Nicuşor Dan a obţinut, în timpul liceului, medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică în 1987-1988, cu punctaj maxim. Apoi, a studiat matematica la Universitatea din Bucureşti şi şi-a continuat studiile mai apoi în Franţa, la École Normale Supérieure. Tot în Franţa, la Universitatea Paris XI, a făcut şi masterul şi doctoratul.

Traian Băsescu

Traian Băsescu (68 de ani) a fost preşedintele României în perioada 20014-2014, iar înainte a fost primar general al municipiului Bucureşti, ales din partea PD, între 2000-2004, funcţie pentru care candidează şi la alegerile din 2020 din partea PMP. Traian Băsescu este inginer, a absolvit în anul 1976 Institutul de Marină Mircea cel Batrân din Constanța, Facultatea de Navigație, Secția Comercială.

A fost comandant de navă în cadrul flotei comerciale a RSR, în perioada 1981-1987. A fost membru al Partidului Comunist Român, în care a mărturisit că s-a înscris pentru a putea face carieră în marina comercială. Băsescu a fost şi ministru al Transporturilor, iar în prezent este europarlamentar.

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu (68 de ani) candidează la Primăria Capitalei din partea ALDE, fiind şi liderul acestui partid. A fost premierul României în perioada 2004-2008, deputat, ministru al Finanţelor, dar a fost şi preşedintele PNL din 2005 până în 2009.

În privinţa carierei şi a studiilor, Tăriceanu a absolvit Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Institutului de Construcții din București – actuala Universitate Tehnică de Construcții, iar apoi a făcut un master în matematică şi informatică la Universitatea din Bucureşti.

Ioan Sârbu

Ioan Sîrbu (62 de ani), fost director al Spitalului Militar Central, este susținut de alianța electorală “Pro București 2020”, formată din Partidul București 2020 al lui Robert Negoiță, primar al Sectorului 3, și Victor Ponta, liderul Pro România. Ioan Sîrbu a fost și şef al Direcţiei Medicale a Armatei. În 2016 acesta figura pe locul doi pe listele pentru Camera Deputaţilor la PNL Argeş.

Ilan Laufer

Ilan Laufer (37 de ani) candidează din partea Partidului Forţa Identităţii Naţionale. A fost profesor de educaţie fizică şi sport, iar din decembrie a fost consilier onorific al fostului premier Viorica Dăncilă. La finalul anului 2019, a ieşit din PSD.

Alexandru Ion Coita

Alexandru Coita (39 de ani) candidează din partea Partidului Republican din România. E expert în relaţii internaţionale şi a fost consilier onorific pentru Viorica Dăncilă, pe vremea când era premier. De asemenea, a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Bogdan Stanoevici

Bogdan Stanoevici (62 de ani), actor, candidează din partea Partidului Social Democrat Independent. A studiat actoria la I.A.T.C „I. L. Caragiale” din București (actualul UNATC), iar în prezent este director general al Circului Metropolitan Bucureşti și a mai fost ministrul Românilor de Pretutindeni în Guvernul Victor Ponta. A candidat şi la alegerile prezidenţiale din 2019.

Cătălin Ioan Berenghi

Cătălin Ioan Berenghi (39 de ani) este ghid montan şi candidează independent pentru Primăria Generală a Bucureștiului. A fost luptător în Legiunea Străină.

Florin Călinescu

Florin Călinescu (64 de ani) candidează la Primăria Capitalei din partea Partidului Verde, al cărui lider este.

Radu Ghidău

Radu Ghidău (47 de ani) candidează din partea Partidului Alianţa Naţional Ţărănistă. A fost deputat de Arad între 1996-2000. De asemenea, a fost vicepreşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului în anul 2012.

Magdalena Valentina Bistriceanu

Magdalena Valentina Bistriceanu (48 de ani) candidează din partea Partidului Ecologist Român. Este economist şi consultant şi a fost aleasă vicepreşedinte al PMP.

Octavian Bădescu

Octavian Bădescu (45 de ani), economist, candidează ca independent pentru un mandat de primar general al Capitalei. E antreprenor şi fondator al unei companii de curierat.

Radu Octavian Moraru

Radu Octavian Moraru (51 de ani) este controlor de trafic aerian și candidează ca independent la funcția de primar.

John-Ion Banu

John-Ion Banu (60 de ani) e afacerist, de profesie inginer şi candidează din partea Partidului Naţiunea Română la funcția de primar general al Capitalei.

Claudiu Richard Târziu

Claudiu Richard Târziu (47 de ani), jurnalist, candidează din partea Alianţei pentru Unirea Românilor la Primăria Capitalei.

Ileana Daniela Nănău

Ileana Daniela Nănău este inginer și manager și candidează din partea Partidului România Mare (PRM) pentru un mandat de primar general.

Sebastian Popescu

Sebastian Popescu este cel mai tânăr candidat la Primăria Generală a Bucureștiului, având 37 de ani. A fost medic veterinar, iar în prezent candidează din partea Partidului Noua Românie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.