Reguli sanitare draconice în secțiile de votare. Ce trebuie să știi pentru a putea vota în siguranța…

0

Alegerile locale din acest an se desfășoară în condiții deosebite, impuse de pandemie. Autoritățile recomandă respectarea unor reguli simple, însă absolut necesare pentru combaterea transmiterii noului coronavirus.

– Masca de protecție, care este obligatorie în secțiile și cabinele de vot, trebuie să acopere nasul şi gura. Dacă alegătorii nu au mască, vor primi la secția de vot.

– Alegătorii trebuie să mențină între ei distanța fizică de cel puțin 1,5 metri.

– Alegătorii trebuie să se spele pe mâini, să se dezinfecteze frecvent sau să poarte mănuși. Atingerea feței nu este recomandată.

– Atât în secții, cât și în curtea lor, trebuie evitat cât de mult posibil contactul cu alte persoane care participă la procesul electoral. În cazul unui contact direct, masca trebuie schimbată și mâinile, dezinfectate

– Alegătorii trebuie să intre pe rând în secții, astfel încât să fie evitată aglomerația. Numărul persoanelor prezente în același timp în secția de vot nu trebuie să fie mai mare de 20.

– La solicitarea operatorului, alegătorii trebuie să introducă actul de identitate/documentul de identitate în dispozitivul informatic, astfel încât să poată fi identificat de sistem.

– Înainte de a vota, alegătorii își vor îndepărta masca pentru a putea fi identificați (pentru scurt timp și păstrând o distanță de 1,5 metri de operator).

– Actul de identitate va fi pus de către alegător pe biroul membrul biroului electoral al secției de votare, care îi va prelua semnătura în lista electorală.

– Alegătorii trebuie să-și ia singuri buletinele de vot, ștampila și pixul cu care semnează (se recomandă să folosescă pixul propriu).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.