Medicul Mihai Craiu, despre vaccinarea antigripală la copii în plină pandemie de coronavirus

0

Vaccinarea antigripală a început, iar recomandările medicilor şi ale autorităţilor este imunizarea să se facă la cât mai multe persoane în această sezon deoarece virusul gripal s-ar putea suprapune peste noul coronavirus, iar efectele asupra organismului ar putea fi fatale.

Medicul pediatru primar, prof. dr. Mihai Craiu, a explicat că vaccinarea antigripală este necesară în special pentru cele patru categorii de persoane aflate la risc de complicaţii: copiii cu vârstă până la 5 ani, persoanele cu vârstă peste 65 ani, gravidele și persoanele având comorbidități semnificative.

„Ar trebui făcută prima doză până la sfârșitul lui octombrie in cazul copiilor vaccinați antigripal prima dată în viață. A doua doză va fi in noiembrie si astfel copiii cu vârstă mică (doar cei cu vârstă 6 luni – 9 ani fac 2 doze) vor fi protejați pe toată durata de circulație a virusurilor gripale. Adică până in aprilie 2021. Cei cu vârstă mai mare sau cei vaccinați anterior ar putea aștepta o lună. Nu trebuiesc vaccinați chiar acum”, a scris dr. Mihai Craiu, pe pagina de facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Pentru pacienții care se afla la risc major de complicații in cazul unei infecții gripale ar putea face un rapel.

Medicul mai atrage atenţia că anticorpii produşi prin vaccinare scad încet, ajungând aproape la 0 în 150 de zile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.