Orban anunță o remaniere guvernamentală și avertizează USR-PLUS

0

Imediat după alegerile locale va avea loc o remaniere guvernamentală.

După ce a picat o moțiune de cenzură și a supraviețuit alteia, Ludovic Orban face prima remaniere guvernamentală, la aproape un an de zile de la preluarea puterii în România! Orban este nevoit să se despartă de doi dintre miniștrii săi: Costel Alexe și Ion Ștefan.

„Miniștrii care au câștigat alegerile locale se vor duce pe pozițiile oferite de cetățeni și vor veni miniștri care să le ia locul”, a declarat Ludovic Orban, în noaptea de duminică spre luni, la România TV.

Costel Alexe, ministrul Mediului, a candidat la Iași, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Alexe a primit cele mai multe voturi, astfel că a câștigat și va trebui să își dea demisia din guvern.

Situația este similară și pentru Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, care a candidat la Vrancea, pentru șefia Consiliului Județean. Deși cifrele nu sunt finale, liberalii consideră că Ștefan l-a devansat pe Marian Oprișan, de la PSD, astfel că și el va fi nevoit să demisioneze.

Ludovic Orban a precizat că îi pare rău că unii lideri ai USR-PLUS au tratat PNL ca un adversar în această campanie electorală şi a adăugat că „încrederea se câştigă greu şi se pierde uşor”. El a mai spus că liberalii au deja un program de guvernare pe care PNL a început să îl pună în practică, iar obiectivul este de a câştiga alegerile parlamentare din 6 decembrie şi de a forma o majoritate după acel scrutin.

„Îmi pare rău că unii dintre liderii USR-PLUS, şi înainte şi în campania aceasta, au tratat PNL ca pe un adversar, consumând de multe ori mai multă energie în a ataca primarii PNL, decât în a ataca primarii PSD. Îmi pare rău de lucrul acesta. Sper să înţeleagă că pentru a pune bazele unei înţelegeri este nevoie de dialog, de respect reciproc. Ştiţi cum e – încrederea se câştigă greu şi se pierde uşor”, a declarat Orban, întrebat duminică seara la Digi 24 dacă prin aceste victorii pe care cei de la USR-PLUS le-au avut prin ţară la alegeri locale, ar putea rupe un anumit procent din electoratul PNL.

Premierul Orban a adăugat că PNL vrea să câştige alegerile parlamentare şi să formeze o majoritate, deoarece acest Legislativ „nu mai poate fi lăsat să distrugă România”.

„În ceea ce ne priveşte pe noi, noi avem o viziune clară de dezvoltare a României. Avem deja un program de guvernare pe care îl punem în practică, avem planul de relansare economică bazat pe investiţii şi pe modernizare. Ne vom prezenta la alegerile parlamentare cu obiectivul clar de a câştiga alegerile şi evident vom forma o majoritate după alegerile parlamentare, pentru că avem nevoie ca de aer de alegeri parlamentare. Trebuie ca acest Parlament nu mai poate fi lăsat să distrugă România”, a concluzionat preşedintele PNL.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.