Secret Impressionists/ Impresioniști secreți, în premieră, la Happy Cinema București

Cum au văzut impresioniștii lumea? Ce relație aveau ei cu tehnica, culoarea, lumina și universul de forme care le-a conturat realitatea? Cum au fost percepute lucrările lor? Cum a ajuns arta lor să fie în doar câțiva ani, una din cele mai iubite forme de artă din lume, după ce a fost inițial primită cu răceală de critică și public?

Pentru a afla, vino din 2 octombrie la Happy Cinema București din Liberty Center să vezi documentarul Secret Impressionists/ Impresioniști secreți, regizat de Daniele Pini. Filmul explorează revoluția din artă adusă de mișcarea impresionistă, și prezintă 50 de comori ascunse, expuse pentru prima dată la Roma în Palazzo Bonaparte.

Secret Impressionists este o călătorie imersivă în lumea impresioniștilor și a picturilor acestora, oferind o vizită “privilegiată” care va stimula curiozitatea spectatorilor. Filmul propune o perspectivă asupra operelor de artă care este complementară unei experiențe în muzeu, permițând publicului din sala de cinema să descopere noi detalii și nuanțe ale lucrărilor artistice.

Expoziția prezintă opere de Manet, Caillebotte, Renoir, Monet, Cézanne, Signac, Sisley și Berthe Morisot. Cei doi curatori ai expoziției, Claire Durand-Ruel (stră-stră-strănepoata lui Paul Durand-Ruel, cel mai important dealer de artă impresionistă) și Marianne Mathieu, îi vor însoți pe spectatori pe un drum întortocheat și extrem de interesant.

TRAILER: https://youtu.be/TcifoMetkmk

Website: www.happycinema.ro

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.