FACIAS solicită Ministerului Sănătății să clarifice urgent situația vaccinului antigripal

0

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită urgent Ministerului Sănătății să comunice care este situația stocurilor de vaccin antigripal.

Solicitarea FACIAS vine în condițiile în care se prefigurează o criză de vaccin antigripal, care s-a epuizat din farmacii în doar câteva ore. Stocurile farmaciilor sunt, în marea lor majoritate, zero, existând numeroase comenzi de vaccin care nu au putut fi onorate. Cererea este atât de mare încât există și liste de așteptare pentru cei care vor să îl cumpere.

Nici măcar medicii de familie nu au primit suficiente doze de vaccin în prima tranșă, când ar fi trebuit vaccinate toate persoanele din grupele de risc. În plus, până astăzi Ministerul Sănătății nu a comunicat când ar trebui să fie livrată a doua tranșă a vaccinului.

Ministerul Sănătății trebuie să explice exact care este explicația pentru această nouă criză și modul în care intenționează să se asigure că toți românii care doresc se vor putea vaccina antigripal în perioada următoare.

Specialiștii au atras atenția că situația poate deveni gravă în perioada următoare, în momentul în care infectările cu gripa sezonieră se vor suprapune cu cele cu noul coronavirus, iar criza sanitară se poate adânci.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.