Dezbatere incendiară între Donald Trump și Joe Biden. Val de acuze între candidați!

Share:

Donald Trump şi rivalul său democrat, Joe Biden, au avut prima lor dezbatere televizată din cele trei programate în perspectiva alegerilor prezidenţiale care vor avea loc în data de 3 noiembrie. Toți participanții din public au fost testați pentru Covid-19. Prima doamnă Melania Trump și fiica cea mare a președintelui, Ivanka au fost prezente. Alte două dezbateri ar urma să mai aibă în loc în datele de 15 și 22 octombrie, iar alegerile vor avea loc în 3 noiembrie, informează Romaniatv.net.

Prima dezbatere televizată a celor doi candidaţi la preşedinţia SUA, republicanul Donald Trump şi democratul Joe Biden, a avut loc marţi seara, în Cleveland, în prezenţa unui public restrâns, în care s-au aflat şi soţiile Melania Trump şi Jill Biden, dar a fost urmărită de zeci de milioane de americani, informează agenţiile de presă internaţionale.

Şase din zece urmăritori ai dezbaterii dintre Joe Biden şi Donald Trump susţin că Biden este câştigătorul. Doar 28% l-au susţinut pe Donald Trump, conform sondajului CNN.
De asemenea, şi în sondajul realizat anterior dezbaterii, cetăţenii americani îl anticipau pe Biden câştigător, cu 56% din voturi.

Rezultatele sondajului dezbaterii prezidenţiale de anul acesta sunt asemănătoare cu cele din 2016, din urma dezbaterii dintre Donald Trump şi Hillary Clinton. În 2016, 62% dintre cetăţeni au considerat că Hillary a făcut o treabă mai bună decât Trump.

Întreaga dezbatere dintre Joe Biden şi Donald Trump a fost marcat de injurii. Cu toate acestea, alegătorii i-au ţinut partea lui Joe Biden în proporţie de 69%, considerând atacurile lui Biden la adresa lui Trump corecte. Pe de altă parte, doar 32% l-au susţinut pe Trump.

Sondajul CNN a fost realizat pe un eşantion format strict din cetăţenii americani care au urmărit debate-ul dintre Donald Trump şi Joe Biden şi nu reprezintă opinia tuturor americanilor.

Prima chestiune a dezbaterii prezidenţiale, care a durat 90 de minute şi a fost moderată de jurnalistul Chris Wallace, a vizat numirea judecătoarei care să o înlocuiască la Curtea Supremă pe recent decedată Ruth Bader Ginsburg.

„Am câştigat alegerile. Alegerile au consecinţe”, a reacţionat preşedintele Trump, adăugând că partidul său republican deţine majoritatea în Senat, camera care confirmă judecătorii. Trump a lăudat calităţile propunerii sale, judecătoarea Amy Coney Barrett: „Va fi la fel de bună ca oricine a servit în acea Curte”, a subliniat preşedintele american.

„Suntem în mijlocul alegerilor”, a contracarat candidatul democrat Joe Biden. „Ar trebui să aşteptăm să vedem care este rezultatul acestor alegeri”. Joe Biden a schimbat rapid subiectul, abordând sistemul de sănătate şi susţinând că Barrett ar putea renunţa la sistemul de protecţie.

Preşedintele Trump l-a atacat pe Biden în legătură cu activitatea fiului său pentru compania de gaze ucraineană Burisma, într-o confruntare care s-a terminat prin acuze reciproce la adresa legăturilor membrilor familiilor lor. Biden a negat orice activitate incorectă a fiului său.

Președintele Trump a oferit o apărare sinceră când a fost întrebat cu privire la o nouă raportare cu privire la suma minimă a impozitului pe venit pe care a plătit-o: „Nu vreau să plătesc impozite”. Trump a spus că lacunele fiscale pentru americanii bogați sunt de exploatat – chiar dacă, în același timp, a încercat să pretindă că a plătit „milioane de dolari” în impozite în primii ani ai președinției sale.

Trump a încercat să pretindă că face ceea ce făceau toți ceilalți, evitând impozitele, insistând totodată că plătește milioane de impozite.

Donald Trump nu a plătit deloc impozite sau a plătit impozite mici, dezvăluie cotidianul The New York Times (NYT), iar refuzul acestuia de a-şi dezvălui averea a irupt în campania prezidenţială americană înaintea dezbaterii foarte aşteptate, marţi, cu candidatul democrat Joe Biden, relatează AFP.

Cotidianul american a publicat o anchetă jurnalistică, după ce şi-a procurat date fiscale „cu privire la peste 20 de ani” despre fostul magnat în domeniul imobiliar „şi sutele de societăţi din grupul său” necotat pe piaţă.

„Donald J. Trump a plătit 750 de dolari impozit pe venit în anul în care a câştigat preşedinţia”, în 2016, şi tot atât „în primul său an la Casa Albă”, în 2017, scrie ziarul.

„El nu a plătit deloc impozit pe venit în zece din cei 15 ani precedenţi, în mare parte pentru că a declarat că a pierdut mai mulţi bani decât a câştigat”, scrie cotidianul american.

Potrivit NYT, Trump a aplicat totodată deduceri pentru reşedinţele sale, avionul său privat şi – în valoare de 70.000 de dolari – pentru cheltuieli cu coaforul înainte de apariţiile sale la televiziune.

Candidatul democrat l-a atacat pe preşedintele Trump în domeniul economiei, acuzând numărul mic de persoane care au joburi în prezent, comparativ cu momentul preluării mandatului.”Ar trebui să se implice şi să aibă grijă de nevoile poporului american astfel încât să putem deschide în siguranţă” economia, a susţinut Biden, criticându-i abordarea gestionării pandemiei şi redeschiderii economiei.

Preşedintele Trump l-a atacat pe candidatul democrat pentru intenţia de a închide din nou economia SUA în eventualitatea resurgenţei numărului de contaminări. Trump a susţinut că „mai mulţi oameni vor fi afectaţi de închidere”. „O va închide din nou, va distruge această ţară”, a subliniat Trump despre abordarea lui Biden. El a acuzat democraţii că au o abordare politicianistă şi încearcă să menţină economia închisă până după alegerile prezidenţiale pentru a-i influenţa şansele sale de realegere.

Președintele Trump și fostul vicepreședinte Joe Biden au oferit versiuni extrem de diferite la pandemia de coronavirus.
Când ambii candidați au fost întrebați despre tratamentul pandemiei în timpul dezbaterii, Biden a arătat numărul uimitor de americani care au murit sau au luat coronavirus de când pandemia a ajuns în SUA. Când i s-a prezentat acest număr, Trump a spus: „Este ceea ce este. „Ei bine, este ceea ce este pentru că ești cine ești. De aceea este. Președintele nu are un plan. El nu a prezentat nimic. Știa până din februarie cât de grav era acest … „, a spus Biden, făcând referire la interviurile lui Trump cu jurnalistul Bob Woodward, în care a indicat că dorește să dea jos coronavirusul pentru a nu crea panică națională.

Candidatul democraților l-a acuzat pe Trump că a ascuns gravitatea virusului SarCov2 și din cauza lui au murit foarte mulți americani:. „O mulțime de oameni au murit până ce s-a deșteptat el și a acționat mai rapid”

Au urmat schimburi de jigniri între cei doi. „Ai folosit cuvântul deștept?”, a întrebat Trump. „Ai spus că ai studiat la Universitatea Delaware, dar ai uitat numele facultății”. Biden a râs și a spus că nu este adevărat, dar Trump a continuat: „Ai fost cel mai slab student din anul tău sau printre cei mai slabi. Nu îmi spune mie despre deșteptăciune. Nu folosi cuvântul ăsta”. Biden: „Oh, mai scutește-mă”. „Pentru că nu e nimic deștept la tine, Joe. 47 de ani nu ai făcut nimic”, a continuat Trump. „Hai să vedem după dezbaterea asta”, a replicat Biden.

Trump a replicat, spunându-i lui Biden: „Nu ai fi putut niciodată să faci treaba pe care am făcut-o” și a vorbitt despre modul în care administrația Obama a tratat gripa porcină.

„Avem combinezoanele speciale. Avem măștile. Am fabricat ventilatoarele. Și acum suntem la câteva săptămâni de vaccin. Facem deja terapie. Mai puțini oameni mor „, a spus Trump, învinuind China de virus și susținând că lipsa de succes percepută de administrația sa în gestionarea pandemiei este rezultatul presei proaste.

Bidenl-a criticat pe Trump pentru modul în care a gestionat pandemia de Covid. „Este același om care a spus că virusul va dispărea până la Paște. Ai putea să îți injectezi niște înălbitor și rezolvi problema”, i-a spus democratul actualului președinte.

„Am fost sarcastic când am spus asta”, a răspuns Trump.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.