Europarlamentarul Maria Grapini, scrisoare deschisă către președintele Iohannis

Share:

Europarlamentarul Maria Grapini a transmis o scrisoare președintelui României, Klaus Iohannis, în care îi solicită un răspuns pe un subiect extrem de important pentru România în perioada 2021-2027.

Parlamentul European a căzut de acord ca pentru noul Cadru Financiar Multianual să se găsească resurse proprii prin aplicarea unei taxe pe tranzacțiile financiare.

Cum de fiecare dată blocajul este la Consiliul European,  unde șefii de state nu se înțeleg sau decid câțiva și ceilalți nu se opun, Maria Grapini îl întreabă pe Președintele României care este poziția oficială, cum va vota in Consiliu- pentru introducerea taxei sau împotriva acesteia? A consultat Parlamentul,  Președintele  Iohannis înainte de a decide cum votează?

Sunt întrebări pertinente la care europarlamentarul Maria Grapini așteaptă un răspuns!

Către Președintele României,

În atenția domnului Klaus Iohannis, Președintele României

Stimate domnule Președinte,

În calitate de europarlamentar român vă rog să analizați propunerile Parlamentului European legate de bugetul pe 2021 și noul Cadru Financiar Multianual și să-mi transmiteți punctul dumneavoastră de vedere.

Parlamentul European a propus Consiliului taxarea tranzacțiilor financiare pentru creșterea resurselor proprii.

În dezbaterile din această săptămână în grupurile politice, s-a propus ca să solicităm șefilor de state și guverne să accepte propunerea privind taxarea tranzacțiilor financiare.

Multe state au dat răspuns afirmativ.

Aș dori să ne spuneți dacă România, prin dumneavoastră va susține această propunere, care ar ajuta să avem la bugetul UE mai mulți bani pentru sănătate, educație, coeziune, investiții și dacă v-ați consultat cu Parlamentul României pe varianta pe care o veți vota în Consiliul European.

Cred, domnule Președinte, că ar trebui să cunoaștem poziția dumneavoastră pe acest subiect, mai ales că ați angajat România la o contribuție mai mare la bugetul UE în noul Cadru Financiar Multianual 2021- 2027.

Aștept cu interes răspunsul dumneavoastră.

Cu stimă,

 Europarlamentar Maria Grapini

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.