Șoc în Noua Zeelandă: Primarul Noii Zeelande a fumat canabis!

Share:

Jacinda Ardern a recunoscut într-o dezbatere aprinsă cu Judith Collins, rivala sa pentru postul de prim-ministru al Noii Zeelande, că a fumat canabis. 

Alegerile în Noua Zeelendă vor avea loc pe 17 octombrie, iar miercuri a avut loc a doua dintre cele patru dezbateri televizate dintre Judith Collins (61 ani) şi premierul în exerciţiu, Jacinda Ardern (40 ani). În ciuda atmosferei ostile, cele două au ajuns la un acord ce părea improbabil, privind prelungirea mandatelor parlamentare de la trei la patru ani, propunere care ar putea deveni lege după actualele alegeri.

Diferenţele de opinii rămân însă ireconciliabile. În timp ce partidul Jacintei Arden susţine referendumul pentru legalizarea canabisului, care se va organiza în acelaşi timp cu alegerile de peste două săptămâni, susţinătorii lui Collins sunt tottal împotrivă. În schimb părerile sunt similare în ceea ce priveşte legalizarea eutanasierii, întrebare care va fi de asemenea pe buletinele de la referendum.

Personal, Jacinda Ardern, a refuzat să anunțe cum votează, spunând că dorește ca votul să fie liber de politică, dar a dezvăluit în premieră că a încercat drogul. „Da am făcut-o. Cu mult timp în urmă„, a răspuns aceasta, la întrebarea moderatorului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.