Spitalele COVID din București au rămas fără locuri!

0

Situaţia este îngrijorătoare în spitalele COVID din Bucureşti. Acestea au rămas fără locuri libere pentru pacienţi. Situaţia este una nemaiîntâlnită până acum, de la izbucnirea pandemiei. 

Managerii de spitale non-COVID încearcă încă de ieri să transfere pacienți care s-au pozitivat în urma testării dar nu au unde. În aceste condiţii, pacientul aşteaptă să se elibereze un pat în izolatorul de la camera de urgență.

Terapia Intensivă de la Spitalul Marius Nasta este ocupată, iar în secție mai sunt doar patru locuri libere, din care numai unul are oxigen disponibil, astfel că celelalte trei nu pot ajuta pacienții care ar avea nevoie.

La Spitalul Colentina, care este parțial un spital de suport COVID, cele 50 de locuri, inclusiv de la ATI, sunt toate ocupate.

La Institutul Matei Balș se fac în fiecare zi externări, însă paturile sunt ocupate imediat în următoarele ore, iar acest lucru se întâmplă și în celelalte spitale din Capitală, potrivit digi24.

În țară, în prezent sunt peste 13.000 de paturi în secțiile care tratează persoane infectate cu coronavirus, iar 5.092 sunt neocupate. La ATI sunt disponibile 1.050 de locuri în țară, dintre care jumătate sunt ocupate. Având în vedere că starea pacienților se agravează foarte repede, ei nu ar rezista unui transfer în alt județ.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.