Tandemul Tomac-Băsescu, o nouă confirmare electorală. PMP a devansat USR, Pro România și ALDE la numărul de primari!

0

Partidul Mișcarea Populară a trecut cu brio de scrutinul electoral din 27 septembrie. 50 de primari, consilieri în 21 de consilii județene și nu în ultimul rând accederea în multe consiii locale în municipii, orașe și comune. Un vot politic de aproape șapte la sută la nivelul întregii țări. Un rezultat mai mult decât onorabil care confirmă, încă o dată, faptul că PMP este un partid important de pe scena politică. Mai ales dacă ne raportăm la faptul că la numărul de primari, PMP a depășit USR, Pro România și ALDE, iar la votul politic Pro România și ALDE.

În ciuda unor (eterni) cârcotași care continuă, la fiecare scrutin, să-i cânte „prohodul electoral”, PMP a demonstrat și duminică că reprezintă o forță politică ce va accede, fără probleme, și în viitorul Parlament. Rețeta de succes a PMP este conducerea Eugen Tomac-Traian Băsescu, acolo unde tinerețea și experiența politică au demonstrat că fac „casă bună”.

O mențiune specială pentru alegerile din București.  Traian Băsescu a reușit să obțină un scor bun, de două cifre, în contextul în care pericolul reprezentat de Gabriela Firea i-a făcut pe mulți votanți ai lui Băsescu să se îndrepte spre Nicușor Dan, văzut ca o variantă cu șanse mai mari în a o învinge pe Firea. Dacă am fi avut un scrutin în două tururi, Traian Băsescu ar fi obținut un scor electoral de minimum 22-25 la sută. Cu toate acestea, Băsescu a reușit să crească numărul consilierilor PMP în Consiliul General, dar și în toate primăriile de sector. Toți candidații PMP, cu o mențiune specială pentru Ioana Constantin, tânărul candidat de la sectorul 1 care a impresionat prin incisivitatea și acuratețea campaniei sale, au avut prestații mai mult decât onorabile, clasându-se, exceptând sectorul 4, pe podium.

Pe lângă aportul uriaș al lui Traian Băsescu, un rol crucial l-a avut președintele Eugen Tomac. Un lider politic care a reacționat ferm după ce liderii PNL-USR-PLUS au decis să scoată PMP din ecuația anti-PSD de la nivelul Capitalei. Tomac a dat semnalul strângerii rândurilor PMP și a aruncat în lupta electorală candidați competitivi. A depus un uriaș efort, traversând țara în lung și lat, pentru a luat pulsul tuturor filialelor județene. Unele filiale au confirmat, altele, nu. Până la urmă, însă, rezultatul final confirmă forța electorală a PMP.

Surse politice dau ca iminentă o posibilă colaborare/alianță PNL-PMP pentru parlamentare. În contextul în care duplicitatea liderilor USR-PLUS este de notorietate, o alianță cu PMP devine crucială pentru liberali. Pentru viitorul unei guvernări eficiente.

Fără un acord scris, asumat, va fi greu ca PMP să mai creadă în cuvântul PNL. Recenta excludere a PMP din ecuația Dreptei în Capitală spune multe. Până la urmă, liberalii au de ales între PMP și USR-PLUS, între responsabilitate și demagogie. Este atât de simplu…

I.Badea

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.