Nicușor Dan anunță concedieri la Primăria Capitalei

0

Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei, a declarat, luni, că principala sa preocupare după ce îşi va prelua mandatul va fi echilibrarea financiară deoarece Primăria Municipiului Bucureşti are datorii de patru miliarde de lei deoarece „în patru ani s-au cheltuit banii pentru cinci ani”. Mai mult, noul edil a anunţat că va exista angajaţi care vor fi concediaţi.

„Principala preocupare este să echilibrăm financiar. După cum ştiţi, la sfârşit de 2019, datoriile curente, dintre cele care trebuie plătite în interval de câteva săptămâni, erau de trei militarde de lei. În momentul de faţă estimez că sunt la patru miliarde de lei. Un buget. În patru ani s-au cheltuit banii pentru cinci ani”, a explicat Nicuşor Dan, conform Libertatea.

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat că va fi realizat un audit la nivelul Primăriei Capitalei şi că există un acord în acest sens la nivelul PNL şi USR-PLUS „care vor avea majoritatea în CGMB”.

„La acest moment, companiile municipale înfiinţate în acest mandat sunt o gaură neagră. Doar pe capital social ele au avut undeva la 200 de milioane de euro. Cheltulieli suplimentare sau plăţi în plus faţă de ce plătea Primăria Capitalei pe acelaşi servicii sunt undeva la 70-80 de milioane de euro pe an. Deci, desfiinţarea companiilor municipale cu relocarea pentru moment a oamenilor, nu şi funcţiile politice, este primul pas care ne va aduce o mare economie”, a explicat Nicuşor Dan.

„Trebuie să limităm spectacole, târguri, pe care Bucureştiul nu şi le permite în situaţia financiară în care se află”, a adăugat el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.