Nicușor Dan anunță concedieri la Primăria Capitalei

Share:

Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei, a declarat, luni, că principala sa preocupare după ce îşi va prelua mandatul va fi echilibrarea financiară deoarece Primăria Municipiului Bucureşti are datorii de patru miliarde de lei deoarece „în patru ani s-au cheltuit banii pentru cinci ani”. Mai mult, noul edil a anunţat că va exista angajaţi care vor fi concediaţi.

„Principala preocupare este să echilibrăm financiar. După cum ştiţi, la sfârşit de 2019, datoriile curente, dintre cele care trebuie plătite în interval de câteva săptămâni, erau de trei militarde de lei. În momentul de faţă estimez că sunt la patru miliarde de lei. Un buget. În patru ani s-au cheltuit banii pentru cinci ani”, a explicat Nicuşor Dan, conform Libertatea.

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat că va fi realizat un audit la nivelul Primăriei Capitalei şi că există un acord în acest sens la nivelul PNL şi USR-PLUS „care vor avea majoritatea în CGMB”.

„La acest moment, companiile municipale înfiinţate în acest mandat sunt o gaură neagră. Doar pe capital social ele au avut undeva la 200 de milioane de euro. Cheltulieli suplimentare sau plăţi în plus faţă de ce plătea Primăria Capitalei pe acelaşi servicii sunt undeva la 70-80 de milioane de euro pe an. Deci, desfiinţarea companiilor municipale cu relocarea pentru moment a oamenilor, nu şi funcţiile politice, este primul pas care ne va aduce o mare economie”, a explicat Nicuşor Dan.

„Trebuie să limităm spectacole, târguri, pe care Bucureştiul nu şi le permite în situaţia financiară în care se află”, a adăugat el.

Citește și
1 Comentariu
  1. Valentin cristian spune

    Dl primar cind stirpiti cuibul de viespi din Administrati fondului imobiliar….asti dau afara chiriasi pe banda rulanta ptr mafia lor imobiliara unde sa se duca saracii oamenii pe pandemia asta sa nu va treziti cu chiriasi cRe se arunca de pe blocuri…chiar nu luati masuri deloc ce faceti ptr bucuresteni care au av ut incredere in dumneavoastra….repet astia di administratia fondului imobikiar dau oamenii afara si ptr 1800 ,…datori…..contracte nu mai fac dar de dat afara dau .cica asteapta marea ordonanta de urgenta sa reia contractele si ei le spun chiriasilor ca dv si guvernul dv va arde de altceva va i au la misto …de ce taceti sau sunteti in cirdasie cu ei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.