Tupeu: Kelemen Hunor vrea (din nou) la guvernare după 6 decembrie

0

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat, marţi, că România va avea nevoie de o perioadă de stabilitate politică după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Liderul Uniunii susţin că o majoritate de centru-dreapta ar fi de preferat.

Kelemen Hunor susţine că este optimist în privinţa rezultatelor pe care UDMR le va obţine la alegerile parlamentare.

„Dacă noi în 2016 cu 195 primării câştigate am obţinut aproape 7% la alegerile parlamentare, sunt optimist că după acest rezultat de la alegerile locale, cu 199 primării câştigate, vom avea un rezultat similar la alegerile parlamentare. (…) Sunt optimist, dar ştiu că avem enorm de lucru, enorm de mult de mers în teritoriu şi trebuie să prezentăm un program credibil despre modernizarea României, despre tot ce înseamnă modernizare, economie, transparenţă şi despre comunitatea maghiară şi păstrarea identităţii comunităţii noastre”, a spus liderul UDMR, la Arad.

Preşedintele UDMR consideră că „România va avea nevoie de stabilitate politică”, după alegerile parlamentare.

„De opt ani de zile suntem într-o criză politică şi instabilitate politică permanentă. Acest lucru se poate demonstra cu o singură frază: opt ani, zece guverne. Ce se poate realiza cu zece guverne în opt ani de zile? Nici măcar să faci nişte proiecte cap-coadă nu poţi, şi nu am vorbit de punerea în practică a acestor proiecte. De aceea eu cred că pasul următor trebuie să fie o stabilitate politică, fiindcă avem posibilităţi enorme dacă ne gândim la fondurile europene (….), dar care nu vor putea fi cheltuite eficient. Fără stabilitate politică nu se poate, s-a demonstrat că în opt ani cu zece guverne nu am reuşit să cheltuim din programele operaţionale de infrastructură mare nici jumătate. Dacă nu ai proiecte, UE nu va veni şi nu va face proiecte în locul tău”, a declarat Kelemen Hunor, pentru sursa citată.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.