Veaceslav Șaramet deschide lista PRO România pentru Senat la alegerile parlamentare

0

Veaceslav Șaramet, de profesie medic dentist, cu o vastă experiență în administrație publică, societate civilă și voluntariat se pregătește să ceară votul românilor din afara granițelor în data de 6 decembrie 2020, pentru a-i reprezenta în Parlamentul României din partea PRO România.

„Sunt onorat, la vârsta de 33 de ani, să candidez la funcția de Senator în Parlamentul României din partea echipe PRO România. Îi mulțumesc pentru încrederea acordată domnului Președinte Victor Ponta și mulțumesc pentru susținere domnului senator Adrian Țuțuianu. Acum, basarabenii români din stânga Prutului cât și din toată lumea au pe cine vota la Senat pe 6 decembrie 2020! Locul 1 pe listă înseamnă o responsabilitate enormă și multă muncă. Să ne apucăm de treabă zic!” a scris acesta pe Facebook, anunțându-și astfel candidatura.

Născut la Chișinău, acesta locuiește în București de 14 ani, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, specializarea medicină dentară și a făcut rezidențiatul în Protetică Dentară la Craiova.

Candidatul PRO România a ocupat poziția de secretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni timp de aproape doi ani, inițiind și coordonând proiecte pentru românii din întreaga lume, cu precădere pentru cei din comunitățile istorice.

În anul centenar a contribuit la 30 de înfrățiri între județele din România și raioanele din Republica Moldova.

Tânărul a pus bazele Asociației Studenților și Elevilor Basarabeni (ASEB) din București, pe care a coordonat-o timp de 6 ani. A participat și a organizat în sistem de voluntariat numeroase proiecte „Erasmus” și „Youth in Action”, pe întregul continent European, iar din anul 2015, este administratorul unei clinici stomatologice, cu o echipă de 14 oameni, dintre care 8 medici specialiști.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.