TAROM reduce, drastic, salariile angajaților în plină pandemie de COVID-19

0

TAROM anunţă măsuri dure pentru angajaţi, din cauza pandemiei de coronavirus. Se reduc salariile cu 20 la sută şi se modifică programul angajaţilor. 

Angajaţii companiei vor trece la program de patru zile pe săptămână, în loc de cinci zile și automat salariul lor va fi redus cu 20%, anunță TAROM.

„Toți salariații companiei vor presta activitate în program de lucru redus, respectiv 4 zile, în cadrul săptămânii de lucru de 5 zile, cu plata corespunzătoare a drepturilor salariale, pentru timpul efectiv lucrat.

Pentru salariații care lucrează în program fix de 8 ore pe zi/5 zile pe săptămână, ziua liberă neplătită va fi luni sau vineri, fiecare manager responsabil urmând a împărți salariații în cele două zile libere indicate, astfel încât să se asigure continuitatea activității”, precizează directorul general al TAROM.

Aceasta este prima măsură de reducere a salariilor într-o companie de stat, în condițiile în care încasările companiei de zbor au înregistrat o prăbușire în ultimele luni, din cauza restricțiilor cauzate de infecțiile cu COVID-19.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.