Vești bune: Tratamentul primit de Trump împotriva COVID-19 ar putea fi folosit și în România!

0

Tratamentul medical de care a avut parte preşedintele american Donald Trump împotriva noului coronavirus este reprezentat de un „cocktail” de anticorpi monoclonali cu dublu rol, în aşa fel încât să fie redusă intensitatea simptomelor şi încărcătura virală. Medicamentul primit de liderul de la Casa Albă nu este disponibil încă pe scară largă, însă ar putea fi folosit în tratarea cazurilor grave. Tratamentul ar putea fi folosit şi în România, însă acest lucru este împiedicat de birocraţie. Medicii nu au primit acceptul Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru a începe studiile clinice.

După ce a fost internat trei zile în spital pentru a trata simptomele de coronavirus, Donald Trump s-a întors la Casa Albă. Preşedintele american şi-a dat jos masca în timp ce era fotografiat.

The Guardian scrie Donald Trump, care este încă infectat, s-a confruntat cu probleme de respiraţie în timpul unei oportunităţi de imagine, când i-a salutat pe jurnaliştii invitaţi pe peluza de sud de la Casa Albă.

„Este o combinație de doi anticorpi monoclonali care țintesc, practic, proteina de suprafață a virusului, acea proteină prin care virusul se atașează de celula țintă și prin intermediul căreia intră în interiorul celulei. Acești doi anticorpi monoclonali sunt selectați din serurile pacientului, din sângele pacienților care au avut această infecție și, ulterior, replicați, recombinați pe șoareci care au același tip de răspuns imun ca omul.

Practic, acești anticorpi monoclonali au un rol atât pentru prevenție cât și pentru terapie. Beneficiile din studiile de fază 1 și 2 sunt legate de scăderea încărcăturii virale a pacientului, deci, practic, reduce cantitatea de virus din organism, lucru care este direct dependent de pronostic. S-a observat că un pacient care are o încărcătură virală mare are un risc mai mare de a dezvolta o formă severă, ori aici e un beneficiu important. Al doilea lucru ar fi legat de reducerea intensității simptomatologiei.

Acești anticorpi din studiile făcute pe cei 275 de pacienți au un profil de siguranță foarte bun și, probabil că vor reprezenta, în momentul de față, o soluție de viitor pentru tratamentul acestei infecții. Compania farmaceutică este Regeneron, este recunoscută această companie pentru inovație și cercetare în terapia cu anticorpi monoclonali, ei au dezvoltat anticorpi monoclonali inclusiv pentru ebola”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, medic infecționist la Spitalul Militar Central, conform Digi24.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.