Trump va boicota următoarea dezbatere publică cu Biden

0

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat că nu va participa la următoarea dezbatere cu candidatul democrat Joe Biden, după ce Comisia pentru dezbateri prezidenţiale care găzduieşte evenimentul a anunţat trecerea la un format online pentru a proteja sănătatea publică, relatează dpa.

”Nu-mi voi pierde timpul cu o dezbatere virtuală”, a declarat Trump pentru Fox Business Network, la o săptămână după ce a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

Echipa de campanie a democratului Biden a anunţat că acesta nu se retrage din dezbateri şi că ”aşteaptă cu nerăbdare să se adreseze direct poporului american”.

Dezbaterile prezidenţiale sunt o tradiţie de lungă durată în politica SUA şi este un eveniment major pentru un preşedinte în funcţie să refuze participarea.

Comisia a declarat într-un comunicat că pentru următoarea dezbatere ”candidaţii vor participa din locaţii separate aflate la distanţă” pentru a asigura sănătatea şi siguranţa ”tuturor celor implicaţi”.

Trump a acordat primul său interviu de când a anunţat că a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Între alte subiecte abordate, el a insistat că se simte ”grozav” şi că este aproape de finalizarea tratamentului medical.

Cu toate acestea, preşedintele a indicat că va continua să ia steroizi, care i-au fost administraţi pentru prima oară în urmă cu câteva zile, când nivelul de oxigen a scăzuse.

”Nu cred că sunt contagios deloc”, a spus Trump, în pofida recomandărilor din domeniul sănătăţii, potrivit cărora cei aflaţi în situaţia sa ar trebui să rămână în izolare şi reprezintă un risc de a-i infecta pe ceilalţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.