Un (alt) uriaș fake news: Guvernul Orban a gestionat prost pandemia de COVID-19!

Share:

În urmă cu câteva săptămâni am demontat un uriaș fake news care inundase televiziunile de casă ale PSD și anume faptul că Guvernul Orban a testat mai puțin împotriva COVID-19 decât alte state puternice ale lumii. Și demonstrasem atunci, cu datele oficiale, cum la milionul de locuitori România testase mai mult decât state care erau prezentate ca exemplu de urmat în lupta anti-COVID: Franța, Olanda, Japonia, Grecia, Cehia, China, Polonia, Bulgaria, Coreea de Sud, Ungaria, iar lista acestor state este mult prea lungă pentru a fi redată integral…

 O altă uriașă minciună care este popularizată sistematic în spațiul media este aceea că Guvenul Orban a gestionat prost pandemia de coronavirus. Dacă minciuna cu testarea insuficientă a fost demontată, haideți să analizăm, tot cu datele oficiale, eficiența guvernării liberale în gestionarea pandemiei. Și să facem o comparație cu statele puternice ale lumii implicit ale Uniunii Europene la numărul de morți raportat la milionul de locuitori. Este o analiză pe termen lung, în contextul în care primul caz de COVID-19 a fost confirmat în România pe 16 februarie, acum aproape opt luni.

Privind datele oficiale, pe 8 octombrie, România avea 273 de morți la milionul de locuitori. Să luăm zece state cu un sistem medical mult mai performant decât al României. SUA au, spre exemplu, 657 de morți la milionul de locuitori, Spania, 699, Marea Britanie, 627, Suedia, 582, Italia, 597, Olanda, 381, Franța, 498, Belgia, 873 și Elveția, 281.Ce contează aceste “amănunte” cât timp Guvernul Orban trebuie damnatizat de dimineața până seara.

Și, totuși, nu poți să omiți nici avalanșa de boicoturi marca PSD la adresa Guvernului Orban în aceste opt luni! Orice au făcut liberalii, în opinia pesediștilor, a fost eronat, greșit, dezastruos.

Înainte să introducă starea de urgență, președintele Iohannis era atacat non-stop că nu ia această decizie vitală. După ce s-a trecut la starea de urgență, după ce s-au adoptat măsuri ferme pentru a contracara răspândirea virusului, PSD a schimbat macazul. S-a transformat în “marele avocat” al drepturilor cetățenilor care erau obligați, chipurile, să respecte ordonanțele militare. “Mult prea drastice, mult prea severe, mult prea umilitoare”. Pesediștii se dădeau revoltați că populația este amendată, că bătrânilor li se interzice să iasă din casă după bunul plac, că libertățile cetățenești sunt mai importante decât combaterea unei pandemii nimicitoare.

Au venit, inerent pentru PSD, tot felul de contestații la CCR și Avocatul Poporului, două instituții aflate sub controlul lor, iar România s-a aflat în situația alarmantă ca pe o perioadă de timp să nu existe nicio pârghie de reducere a efectelor pandemiei.

S-a ieșit din starea de urgență și s-a intrat în starea de alertă. Pesediștii și aplaudacii lor din televiziunile de casă au început să “urle” la unison: cetățenii au stat prea mult timp închiși. Să deschidem restaurantele, cinematografele, să lăsăm oamenii să meargă la plajă, la strand…

Orice demers al liberalilor se lovea de un zid. Zidul iresponsabilității PSD și al aliaților săi în ale imposturii și demagogiei, Pro România și ALDE. Care pe de o parte, numărau, ipocrit, morții de COVID-19, iar pe de altă parte se luptau pentru “drepturile constituționale” ale românilor.

În tot acest timp, Guvernul Orban, susținut de președintele Iohannis, a încercat să țină sub control pandemia. Cu eforturi uriașe, cu greșeli inerente. Printre critici și acuze ale contestatarilor. Pe de o parte era vorba de viața oamenilor, pe de o altă parte, la mijloc, era o miză electorală. Alegerile locale și cele parlamentare se apropiau cu pași repezi. Din fericire, pentru Iohannis, Orban și liberali, au primat viața oamenilor, cu costuri uriașe electorale. În timp ce pesediștii au plusat totul pe cartea demagogiei, liberalii au încercat să țină sub control pandemia, deficitul bugetar, luând măsuri, unele impopulare, în această direcție. Și au reușit să majoreze pensile și alocațiile în ciuda corului de critici ale PSD care vroia “să arunce în aer” deficitul bugetar. Ba mai mult, au redeschis școlile asumându-și responsabilități în această direcție.

Teama de votul popular, de testul electoratului, este cronică pentru PSD. Abuzurile, mârlănia, disprețul guvernărilor Dragnea, din ultimii ani, nu pot fi uitate, iar ziua scadenței va veni inevitabil. Cine va putea uita vreodată “10 august”? Tocmai din aceste motive pesediștii se tem de scrutinul din 6 decembrie. Știu că populația îi va sancționa drastic și, ca atare, încearcă cu disperare să amâne votul pentru primavara-vara anului 2021. Îngrijorarea față de efectele pandemiei, față de viețile românilor, reprezintă, cel mult, o demagogie de doi bani. Singura miză a PSD este să amâne cât mai mult reîntâlnirea cu electoratul. Cunoscătorii știu de ce!

P.S. În mod cert numărul de morți este alarmant inclusiv în România. Mai ales că orice viață contează enorm. Sunt convins,însă, că fără iresponsabilitatea PSD numărul acestora ar fi fost mult, mult mai mic!

Un editorial de Iulian Badea

Citește și
1 Comentariu
  1. Mihaila Bogdan spune

    Spun ce cred.Cu PNL la guvernare ma simt bine placut sa zicem.Este singurul partid care se gandeste la oameni se gandeste la sanatatea romanilor Fake news-ul in Romania a aparut numai sa faca rau populatiei Pandemia Covid nu se termina stim ca la Grupul de Cercetare Strategica sunt plini de sorosisti sunt plini de tupeu care isi dau arama pe fata iar guvernul Orban are incredere in ei masluiesc numerele infectatilor ,masluiesc graficele .Tot Guvernul Orban da restrictii dar nu da stare de urgenta,Daca se ajunge la 5 000-7 000 ce se va intampla Mai da stare de urgenta.Cred ca Ludovic Orban are probleme la Palatul Victoria..Trebuie o analiza o reconfigurare o strategie politica o noua
    reformare .Vin alegerile parlamentare iar PNL intra in opozitie.Dupa sarbatorile de iarna presedintele este obligat de majoritatea ALDE-PRO Romania si PSD de o nominalizare a unui premier care sa scoata Romania de lupta coronavirusului Din surse politice Vasile Dancu ar fi o buna propunere,ca apoi sa nu se planga presedintele si Dacian Ciolos .Incep dezertarile din PNL se va organiza congres in primavara lui 2021 vom sti cine va fi presedintele PNL,iar in 2024 PNL va da un candidat la prezidentiale,Ca sa nu stric surpriza ca si consultant politic PNL va da prima femeie presedinta vorbim despre Carmen Iohannis .Cu un PNL partid la prezidentiale Romania va vota Carmen Iohannis presedinte

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.