USR merge din scandal în scandal. Cum negociază taberele din partid locurile de la parlamentare…

0

Înregistrări bombă cu taberele din USR! Senatorul Cristian Ghica le povesteşte colegilor de filială cum negociază cu tabăra lui Dan Barna locuri eligibile parlamentarele din București. Discuţia publicată de Adevărul a avut loc înainte de campania pentru alegerile locale. Potrivit jurnaliștilor, Ghica vorbeşte despre două locuri pe care Claudiu Năsui, liderul filialei Bucureşti, e dispus să le ofere adversarilor din partid, informează Romaniatv.net. 

CRISTIAN GHICA, senator USR: ”O spun cât se poate de clar! Am o susţinere de la oamenii cei mai grei din tabăra liberală (tabăra lui Dan Barna din USR – n.r.), pentru că, de-a lungul acestor patru ani, chiar dacă ne-am luptat şi ne-am dat cu capul de pereţi, eu am fost om de cuvânt. Din păcate, nu prea m-au ascultat ăştia din noul Birou Naţional. Le-am spus: bă, vorbiţi cu liberalii (din USR – n.r.), că nu puteţi să fiţi contra chiar pe toate punctele. Dacă vorbiţi între voi, eu sunt sigur că există un mod de a ajunge la o înţelegere pe 3 din 7 subiecte. Pe 3 vă înţelegeţi, pe 4 vă …, săriţi la bătaie”.

În înregistrarea discuției din vară se aude și cum senatorul USR Cristian Ghica le-a vorbit colegilor din filiala sector 6 despre împărțirea locurilor eligibile între PLUS și USR, dar și între taberele din Uniunea Salvați România.

CRISTIAN GHICA, senator USR: ”Sunt unii care mă sprijină şi fac presiuni la Barna, la Ghinea, la Năsui. Prin prisma acestui lucru cred că am o şansă – n-am nicio garanţie pentru nimeni, ca să fie foarte clară treaba asta, şi nu mă încred în cuvântul nimănui: nici al lui Năsui, nici al lui Barna, al nimănui. Dar cred că am o şansă să continui (în Parlament – n.r.). Lupta mea însă este pentru mai mulţi oameni. La scorul pe care se presupune că l-am lua, spre 30%, USR şi PLUS ar avea cam 16 parlamentari (pe Bucureşti – n.r.). L-am întrebat pe Năsui câte locuri se gândeşte să le dea la PLUS şi a zis: 7-8. Prima dată am căzut de pe scaun. Dai jumate? Eşti întreg la minte? E inadmisibil. Mi s-ar părea corect să fie proporţia de 11 la 5, dar hai să zicem că ar fi 10 la 6. Şi atunci ar fi fair în opinia mea, asta am vorbit-o şi cu Năsui şi cu Barna, să fie 5 la noi, 5 la voi. Accept că voi sunteţi la butoane şi că voi semnaţi şi că fără semnătura aia nu se întâmplă nimic, deci ar fi corect ca noi să avem cel puţin patru parlamentari din opoziţie”.

În cele din urmă, cele două tabere din USR s-au înțeles.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.