Aleksandr Lukaşenko, somat să demisioneze în două săptămâni!

Svetlana Tihanovskaia, personalitate de prim-plan a opoziţiei belaruse, i-a lansat marţi un ultimatum preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, căruia i-a dat un termen de 13 zile pentru a-şi prezenta demisia, a-i elibera pe toţi deţinuţii politici şi a pune capăt represiunilor poliţiei, avertizând că în caz contrar va fi declanşată o grevă la nivel naţional, relatează agenţia de presă EFE şi publicaţia online independentă belarusă Tut.by.

‘S-au scurs două luni de criză politică, violenţă şi impunitate. Destul! Aveţi 13 zile pentru a îndeplini aceste trei condiţii’, subliniază Tihanovskaia într-un mesaj transmis prin aplicaţia Telegram.

În cazul în care Lukaşenko, care a fost învestit la sfârşitul lunii septembrie pentru al şaselea mandat, nu respectă aceste condiţii, la 25 octombrie ‘întreaga ţară va ieşi paşnic în stradă cu un ultimatum popular’, a explicat ea, adăugând că a doua zi, la 26 octombrie, va fi declanşată o grevă naţională, la care vor participa toate întreprinderile din ţară, toate drumurile vor fi blocate, iar magazinele de stat vor fi boicotate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.