Clotilde Armand, avertisment către „gruparea Barna” în privința listelor USR pentru parlamentare

Share:

Clotilde Armand a vorbit despre problemele interne apărute în USR, legate de listele pentru alegerile parlamentare, în contextul în care mai mulţi membri marcanţi ai formaţiunii au acuzat „echipa Barna” de abuzuri menite să impună candidaţii preferaţi de preşedintele partidului şi apropiaţii săi, informează Romaniatv.net.

„E multă forfotă în bula noastră pentru că unii colegi din USR se regăsesc pe locuri greu eligibile la Camera Deputaţilor sau la Senat. Scriu şi eu câteva rânduri despre «scandalul» din interiorul USR PLUS. În primul rând, am citit comentariile, criticile, acuzaţiile scrise de voi şi vreau să vă spun că într-o mare măsură aveţi dreptate. Da, este greu de acceptat faptul că unii colegi care s-au luptat în Parlament în ultimii 4 ani cu hidra pesedistă (cum nu s-a luptat nimeni în ultimii 30 de ani) nu sunt printre primii pe listele pentru Parlament. Apoi, este dificil de înţeles scoaterea de pe listă a unui coleg în pragul alegerilor interne. Toate acestea lăsate în suspensie şi neexplicate lasă o pată mare şi urâtă asupra noastră”, a scris Clotilde Armand marţi pe Facebook.

Clotilde Armand mai spune că în cazul în care USR-PLUS face politică în scop personal, atunci nu vede nicio deosebire faţă de PSD sau alte partide „pline cu dinozauri politici”.

„Însă aş vreau să vă spun că în USR PLUS e cam greu cu combinaţiile şi cu ascunzişurile pentru că până şi certurile noastre interne sunt publice. Cine încearcă asta îşi poate face bagajele şi au revoir din acest proiect politic. Ştiu, suntem un deliciu pentru analiştii politici şi site-urile «pe surse» care despică firul în patru. Dacă politica este făcută în scop personal nu văd deosebirea noastră faţă de PSD sau alte partide pline cu dinozauri politici. Cred că fiecare candidat care se regăseşte acum pe lista USR PLUS trebuie să aibă în minte că nu merge acolo pentru el, merge pentru ceilalţi, pentru oameni”, completează Armand.

Primarul ales al Sectorului 1 precizează că lupta pentru puterea internă nu trebuie să altereze ţelul USR-PLUS acela de a construi o Românie în care cetăţenii sunt pe primul loc, conform News.ro.

„Sunt sigură că acolo unde am greşit vom repara. Da! Orice greşeală se plăteşte. Iar noi vom plăti în faţa electoratului. Şi eu recunosc că în felul acesta ştirbim încrederea românilor câştigată atât de greu. Dar ne vom reveni. Lupta pentru puterea internă n-are voie să altereze ţelul nostru: o Românie în care cetăţenii sunt pe primul loc, o naţiune unde românii nu sunt furaţi şi batjocoriţi de clasa politică. Şansa unei reforme politice profunde se construieşte doar pe cinste şi meritocraţie. O dată ce unul din aceste două ingrediente de mai sus dispare suntem doar nişte politicieni prăfuiţi, nişte costume anoste pierdute prin Casa Poporului”, a conchis Clotilde Armand.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.