Prima ediție a campaniei #TimpulSaCitim, premiată la Webstock 2020

0

În urma cu un an, cei mai ocupati si totodata cei mai influenti romani, de la Presedintele tarii pana la sportivi, artisti, antreprenori, creatori de continut, aratau prin puterea exemplului personal ca oricine isi poate face timp pentru a citi. Campania de promovare a lecturii #TimpulSaCitim (timpulsacitim.ro), realizata de catre Curtea Veche impreuna cu Leo Burnett Bucharest, a fost recunoscuta cu argint la Webstock 2020, cel mai mare eveniment de social media si comunicare online din Romania, la categoria Best Influencer Campaigns. 

Daca aveti cont pe o retea de socializare, sunt 50% sanse sa va fi numarat printre cei care au vazut unul dintre mesajele campanei #timpulsacitim in octombrie 2019. Tot atunci e posibil sa fi aflat ca un roman din doi nu citise nicio carte in anul precedent, iar unul din cinci romani confirma ca nu a citit niciodata o carte intreaga, cel mai des intalnit motiv invocat fiind lipsa timpului.

Numarul liderilor de opinie care au acceptat sa se alature campaniei a fost impresionant: peste 40 de persoane influente au citit pentru comunitatile proprii cateva pagini din cartile preferate si le-au aratat ca impreuna putem schimba statisticile. Printre ele: Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis; Ambasadorul SUA Hans Klemm, sportivii Virgil Stanescu si Diana Bulimar, Razvan Exarhu, Mihaela Bilic, Laura Cosoi, Roxana Voloseniuc, Jamila Cuisine, Mikey Hash, Serban Pavlu, Roman Tolici, Iv cel Naiv, Paul Ipate, Octavian Strunila, Sore Mihalache, Deliric si multi altii. Mesajul lor, odata cu hashtag-ul #timpulsacitim, a fost preluat de numerosi cititori. Conform studiilor Reveal Marketing Research din februarie 2020, cei care au fost expusi la mesajul campaniei si-au dublat intentia de a citi in 2020.

Intr-o epoca a fake news-urilor si a incercarilor aduse de schimbarile profunde din societate, cititul ramane vital. Provocarea de a citi ramane deschisa, iar initiatorii campaniei sunt inarmati cu rabdare si perseverenta pentru o schimbare reala a obiceiurilor de lectura. Totodata, ei pregatesc sa redeschida discutia despre lectura printr-o noua editie a campaniei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.