Alarmant: Statele lumii își fac stocuri de produse agricole!

0

Pe măsură ce pandemia se intensifică, iar preţurile cresc, statele lumii încep să-şi facă stocuri. Comercianţii de produse agricole încep să-şi facă stocuri serioase, relatează Bloomberg, potrivit businessmagazin.ro.

Iordania şi-a făcut stocuri de grâu, în timp ce Egiptul și-a sporit achizițiile de cereale cu peste 50% din aprilie. Taiwanul a anunţat că îşi va face stocuri de alimente strategice, în timp ce China anunţă că va cumpăra masiv hrană pentru efectivele de porci în creștere.

În acest fel, ţările încearcă să prevină o eventuală criză alimentară determinată de perturbarea operațiunilor portuare, care ar putea face ravagii în comerțul global.

Prețurile produselor agricole cresc, pe măsură ce țările și-au intensificat achizițiile, pe fondul cererii din China și al secetei din regiunea Mării Negre.

Unele țări au decis să-și sporească achizițiile alimentare, pentru a-și asigura aprovizionarea în cazul în care coronavirusul rupe lanțurile de aprovizionare, a declarat Abdolreza Abbassian, economist senior la Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură FAO.

A crescut semnificativ şi preţul zahărului pe măsură ce China și-a majorat stocurile, a declarat Geovane Consul, director executiv al unei companii brazilene de zahăr.

Autorităţile de la Beijing intenţionează să își mărească rezervele de stat ca parte a planului său pe cinci ani.

China ar susține cu siguranță prețurile mărfurilor dacă ar face achiziții atât de extinse”, spune Daniel Briesemann, analist al Commerzbank AG.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.