FACIAS cere demisia ministrului Monica Anisie

0

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) atrage din nou atenția asupra iresponsabilității cu care este gestionată cea mai mare criză a învățământului românesc din istoria postdecembristă. Potrivit informațiilor apărute în presă, Ministerul Educației a risipit aproape 17 milioane de lei pe retipărirea manualelor vechi, dar în multe cazuri acestea nu au ajuns la elevi.

Conducerea Ministerului Educației nu a stabilit un program și condițiile după care să se facă predarea manualelor noi, iar din teritoriu s-au așteptat indicații de la centru, astfel încât s-a ajuns în cazul în care manualele să nu fie distribuite către elevi și chiar situații în care acestea să fie „uitate” în depozitele de carte ale inspectoratelor școlare.

Acesta este, poate, cel mai recent eșec al conducerii Ministerului Educației și al ministrului Monica Anisie, dintr-un șir mai lung. FACIAS a prezentat în săptămânile trecute, într-un „decalog al dezastrelor din Educație”, cele mai importante motive pentru care ministrul Anisie ar trebui să își prezinte demisia, pentru incompetența și nepăsarea de care a dat dovadă în fața valului de probleme ce a lovit sistemul de învățământ.

Pentru incapacitatea de a gestiona criza din învățământul românesc, se impune demisia imediată a Monicăi Anisie din funcția de ministru al Educației!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.