Scandal în USR pentru postul de deputat rămas vacant după demisia lui Cornel Zainea

0

Ciprian Băilă, candidat USR la alegerile parlamentare din 2016 pentru Camera Deputaţilor, revendică mandatul de deputat rămas vacant după demisia lui Cornel Zainea din Parlament. Conducerea Camerei Deputaţior l-a validat deja pe Ciprian Necula pentru a ocupa postul vacant de deputat, deşi Ciprian Băilă era următorul pe lista USR după Cornel Zainea. Băilă a declarat pentru News.ro că s-a adresat preşedintelui Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi că nu a fost contactat de nimeni din conducerea centrală a USR în legătură cu această situaţie.

Camera Deputaţilor a validat marţi mandatul de deputat al lui Ciprian Necula, pe locul rămas vacant ca urmare a demisiei din USR şi din Parlament a lui Cornel Zainea, deşi următorul pe lista candidaţilor la alegerile din 2016 era Ciprian Băilă.

Ciprian Băilă a declarat miercuri pentru News.ro că s-a adresat preşedintelui Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu în legătură cu mandatul de deputat care consideră că îi revine.

„Am trimis o solicitare preşedintelui Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, prin care revendic restul de mandat”, a spus el.

„Ieri am văzut pur si simplu că a fost validat Ciprian Necula. Mă asteptam sa fiu contact de Secretariatul General al USR. Nici nu stiam ca se poate ocupa mandatul, dat fiind că a mai rămas puţin timp până la încheierea actualei legislaturi”, a declarat pentru News.ro Ciprian Băilă.

El a precizat că a fost contactat de membri ai USR, dar nu şi de persoane din conducerea centrală a prtidului.

Băilă a relatat că marţi seară i-a trimis un mail preşedintelui partidului Dan Barna în care îi explica situaţia, prezentând şi baza legală a solicitării sale de a-şi prelua mandatul de deputat, dar încă nu a primit niciun răspuns

„La data vacantării mandatului lui Cornel Zainea, eram membru USR cu drepturi depline. Nu m-a contactat nimeni de la centru”, spune Ciprian Băilă, care afirmă că se află printre membrii fondatori ai partidului.

El afirmă că, în funcţie de răspunsul primit, va vedea la ce căi legale va recurge „pentru a face lucrurile corect”, subliniind că, deşi este vorba doar despre o scurtă perioadă de mandat, este vorba despre principii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.