Băsescu pune tunurile pe Iohannis: „Trebuia să se urce cu picioarele pe starea de urgență!”

Share:

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a criticat în termeni duri pe Klaus Iohannis pentru modul în care autorităţile au gestionat criza COVID-19 din România. Europarlamentarul PMP susţine că trebuie impusă starea de urgenţă, în aşa fel încât noile cazuri de infectări cu noul coronavirus să nu mai apară.

„E doar o răceală zicea Iohannis. Zicea zilele trecute: dar ce să facă oamenii politici? Este de un ridicol nemaipomenit. Pot nemții să-i dea câte decorații vor.

E criză majoră. România e plină de focare de Covid-19. Interesul este politic. Cred că oamenii ăștia vor trebui să răspundă pentru modul în care au gestionat problema limitării acestei pandemii. Cheia pe care guvernanții și președintele, în primul rând, pentru că este o chestiune de situație națională.

Președintele trebuie să fie mintea limpede. El știe că intrăm într-o situație dramatică dacă atingem capacitatea maximă a sistemului sanitar. Și nu mai poate fi evitată! E o treabă de securitate pe care președintele o știe foarte bine. Președintele trebuia să se urce cu picioarele pe starea de urgență.

Președintele e primar de Sibiu care încearcă să câștige voturi cu un rânjet pe față”, a declarat Traian Băsescu la Digi24.

Comitetul pentru situaţii de urgenţă din Capitală a hotărât, joi, ca 15 şcoli din municipiu să intre în scenariul roşu. De asemenea, rata de incidenţă a rămas tot 2.82, chiar dacă numărul cazurilor de coronavirus a crescut în ultimele 24 de ore.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.