Recitalul pianistei Mădălina Pașol cu participarea balerinului Alin Gheorghiu în proiectul „Aventurile lui Muzicilă”

0

O avalanșă de sunete fermecătoare de pian va fi scena pașilor de balet, influențânu-se reciproc într-o poveste plină de magie, pentru toate vârstele.

Duo-ul special format din Mădălina Pașol – pianist concertist și Alin Gheorghiu – maestru de balet va încheia proiectul „Aventurile lui Muzicilă” prin episodul mult așteptat de cei mici: „Muzicilă în lumea dansului”.

Spectacolul se va desfășura exclusiv online, sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 12:00, cu transmisiune în direct pe platforma www.enjoytv.ro, pe Facebook și YouTube, pe paginile Enjoy TV Romania.

În acest ultim spectacol, alaturi de Alin Gheorghiu, va fi invitată Simona Tărtăcuță, curator de artă, care le-a pregătit copiilor o poveste despre pasiunea sa: pictura și arta contemporană. Călăuza evenimentului, Muzicilă – actorul Filip Ristovski, a pregătit tuturor ascultătorilor și alte surprize, cei mici fiind îndrumați să-și pună pantofii de dans și să urmărească transmisiunea în direct de la Biblioteca Națională.

Pe cuprinsul proiectului început în februarie 2020, Muzicilă le-a propus celor mici să descopere universul muzicii clasice din diferite perioade stilistice și istorice, prin intermediul atelierelor creative, urmate de întâlniri cu artiști consacrați, proiecții video și concerte susținute de ansambluri apreciate pe marile scene ale României. Zeci de copii au luat cu asalt evenimentele, locurile fiind epuizate de fiecare dată. Au pus întrebări și au descoperit o lume inedită a muzicii și a artelor, atât povestită, cât și ilustrată de numeroși artiști care au explicat pe înțelesul tuturor amănunte ale pasiunii lor.

Evenimentele s-au transformat într-un amplu laborator de creație și învățare, pe placul tuturor membrilor familiei, într-un mediu nonconformist și plăcut de petrecere a timpului liber. Recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, conceptul le-a oferit participanților contextul prin care să învețe să descopere imagini, emoții, cromatici în asociere cu nuanțele muzicii clasice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.