Xi Jinping cere armatei chineze să se pregătească de război

0

În timpul vizitei la o bază militară din provincia Guandgdong din sudul Chinei, președintele chinez Xi Jinping le-a ordonat soldaților chinezi să își „concentreze mintea și energia în pregătirea pentru război”, anunţă agenția Xinhua citată de CNN.

Xi le-a atras atenţia să „păstreze o stare de alertă ridicată” și să fie „complet loiali, complet puri și complet de încredere„.

Vizita preşedintelui chinez, Xi Jinping, a avut loc în contextul aniversării a 40 de ani de la înființarea Zonei Economice Speciale din Shenzhen (ZESS), creată în 1980, pentru a atrage capital străin. ZESS a jucat un rol esenţial în transformarea Chinei în a doua cea mai mare putere economică a lumii.

Totodată, vizita militară a lui Xi Jinping a venit şi pe fondul tensiunilor tot mai aprinse dintre China și Statele Unite, apărute ca urmare a pandemiei.

Casa Albă a anunțat Congresul american că urmează să vândă trei sisteme de arme avansate Taiwanului, lucru denunțat de către Beijing care a cerut „anularea imediată a oricăror vânzări de arme către Taiwan” și tăierea legăturilor militare dintre această țară și Washington. Cu toate că insula Taiwan nu a fost niciodată o regiune controlată de Partidului Comunist Chinez, Beijingul insistă că zona face parte din teritoriul său.

Xi a dat de înțeles în repetate rânduri că Armata Populară Chineză ar putea oricând să invadeze insula.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.